I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

U Kulturnom centru: Filmski festival, baletski koncert, joga žurka

Filmski festival „Slobodna zona“ od 3. juna do 2. jula, projekcije u Maloj sali od 21h

20.000 DANA NA ZEMLJI (10. i 11. jun) Film kojim je svečano otvorena Slobodna zona i koji je doživeo još četiri festivalske reprize „20 000 dana na Zemlji“ reditelja Ijana Forsajta i Džejn Polard, predstavlja dokumentarno-fiktivnu biografiju rokenrol zvezde, muzičara, pesnika, pisca i scenariste, Nika Kejva.
OMAR (17. i 18. jun) Još jedan film sa nominacijom za Oskara, u kategoriji za najbolji strani film, „Omar“ reditelja Hanija Abu-Asada, predstavlja napeti triler koji drži pažnju od početka do kraja o izdaji, navodnoj i realnoj, u okupiranim teritorijama Palestine.
O KONJIMA I LJUDIMA (24. i 25. jun) „O konjima i ljudima“ reditelja Benedikta Erlingsona je bizaran, urnebesan i čudesan debitantski film, jedinstvena oda vezi izmedju ljudi i konja na Islandu. Dolazimo kao prijatelji /sreda, 1. i četvrtak, 2. juli/ film proslavljenog dokumentariste Huberta Saupera nam donosi priču o kolonijalizmu u Africi koji danas preuzima novi, još opasniji oblik.

Ulaz na sve projekcije je besplatan.

omar

Petak, 12.jun Koncert baletske škole „Dimitrije Parlić“

Baletska škola „Dimitrije Parlić“ – Pančevo,odeljenje u Zrenjaninu, organizuje koncert u petak, 12. 6. 2015. godine u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 19 časova. Na programu su baletske koreografije-varijacije poznatih autora (Čajkovski, Punji, Minkos), koreografije modernog baleta i primenjene gimnastike. Specijalni gosti koncerta su učenici Niže Baletske škole odeljenja iz Alibunara
Koreografi: Aleksandra Tot, Branislava Bošnjak, Aneta Čupić (Zrenjanin) i Đorđe Drljan (Alibunar). Ulaznice se mogu kupiti na blagajni Kultrunog centra. Cena karte je 250 dinara.

PerSu marketi

Subota, 13. jun „Zmajevi drugodvajići na raspustu“

Muzičko-scenski mozaik “Zmajevi drugodvajići na raspustu” biće izveden u subotu, 13. juna u Gradskoj bašti sa početkom u 19h. Program je pripremila Radmila Komlenić sa učenicima OŠ “Jovan Jovanović Zmaj”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Nedelja 14.jun Joga žurka

U nedelju, 14. juna u Amfitetru Kulturnog centra podsećajući se na Međunarodni dan bez duvanskog dima 31. maj, a idući u susret Međunarodnom danu joge, biće organizovana Joga žurka- žurka na otvorenom bez duvanskog dima, alkohola i veštačkih stimulansa koja uz muziku promoviše zdrav način života – DJ Andrej Bulovan. Specijalni gosti žurke su iz sveta karatea, plesa, folklora i joge. Žurka traje od 17 do 19h. U slučaju kiše biće održana u Studio sali Kulturnog centra od 18h. Ulaz je slobodan.

Sreda 17. jun „Dan Republike Argentine u Zrenjaninu“

Dan Republike Argentine u Zrenjaninu biće održan u sredu, 17. juna u Baroknoj sali Gradske kuće sa početkom u 18 časova. U okviru programa nj. e. gospodin Rikardo Fernandes – ambasador Argentine otvoriće izložbu pod nazivom: „86 godina diplomatskih odnosa između Srbije i Argentine“, održaće se dva kraća uvodna predavanja na temu Malvinskih ostrva i biće emitovan dokumentarni film o životu na Malvinima.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh