I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

U galeriji ALUZ izložba ciklusa kolaža „GLAD“

Samostalna izložba ciklusa kolaža „GLAD“ Nataše Živkov Stojkov biće otvorena u ponedeljak 14. juna u 19 časova, u Galeriji Asocijacije likovnih umetnika Zrenjanina (ALUZ).

Umetnica je završila Akademiju umetnosti u Novom Sadu 2001. godine, odsek slikarstvo, u klasi profesora Jovana Rakidžića. Od 2002. godine radi kao nastavnica likovne kulture u dve osnovne škole u Zrenjaninu. Učestvovala je na nekoliko kolektivnih izložbi. Član je udruženja ALUZ od 2018. godine.

„U ciklusu kolaža objedinjenih pod nazivom „Glad“, okrenuta sam kritici izveštačenog, svesnog i nesvesnog čovekovog ponašanja i samoljublja za koje smatram da je u korenu skoro svih čovekovih odluka. Lajtmotivi u kolažima su narcisoidnost, egoizam, egocentrizam, pojam vremena, svesti, bića i njegove etike. Prikazujem kalupe u koje čovečanstvo stavlja svoje naraštaje, ventrilokvistu-egocentrika, patokratske lutke, diktatore narcise, patologiju estetike, disharmoniju čoveka u odelu koji razume samo jezik materijalnog i novo doba za koje nismo duhovno spremni“, rekla je Nataša Živkov Stojkov o svojoj izložbi.

I Taxi Zrenjanin

Galerija ALUZ nalazi se na Trgu slobode (Subotićeva 1), a izložba će biti otvorena do 28. juna.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Radno vreme galerije je svakog radnog dana od 14 do 20h

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh