I love Zrenjanin

  • Home Interpoint
  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

U cilju obnove biste priređuje se izuzetan muzički događaj u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu

Jedan u nizu događaja kojim organizatori horskog festivala „Slobodan Bursać“ nastoje da prikupe sredstva potrebna za obnovu biste ovog umetnika u Aleji velikana je  koncert za orgulje, kamerne ansamble, solo glas i instrument koji će biti održan u Reformatskoj crkvi u Zrenjaninu.

Koncert je na programu u  petak, 21. aprila od 19 časova, u zdanju koje zrenjaninci retko imaju priliku da vide iznutra, a koje ima izvanredne akustične uslove.  Ulaz na koncert je na bazi dobrovoljnih priloga.

Solista na orguljama je profesorka Marta Ronto, a učestvuju i učenici Muzičke škole „Josif Marinković” u klasi profesora Vilme Dutine, Ine Kekenj, Veljka Torbice, Ane Aleksić Šajrer, Sanje Milanov i Slobodana Ćirića. Na programu su dela Bacha, Mertza, Corellija, Purcella, Telemana, Vivaldija, Hendla, Marcella,Glucka, Mendelsona i Lightfoota.

PerSu marketi

 

Bista dirigenta Slobodana Bursaća je otkrivena 2004. godine u Aleji velikana u Karađorđevom parku u Zrenjaninu, a ukradena iz spomeničkog kompleksa februara 2008. godine. Zbog toga je pokrenuta akcija sakupljanja sredstava za izradu nove biste koja će biti izlivena na osnovu originalnog kalupa koji se nalazi u depou Narodnog muzeja u Zrenjaninu i postavljena na postojeći postament. Akciju su pokrenuli organizatori Horskog festivala „Slobodan Bursać”, KulturKick Creative Productions i Kulturni centar Zrenjanina, zajedno sa „IP MEDIA 023″ i uz podršku Rotary kluba Zrenjanin, a svojim aktivnostima su podržali i CEKOM, Narodni muzej Zrenjanin, Zrenjaninska filharmonija, hor Sveti Serafim Sarovski i mnogi drugi pojedinci i organizacije.
Namenski račun na koji građani i organizacije mogu da uplate novčane priloge za obnovu biste:

205-0000000240241-75 Komercijalna banka ad Beograd

 

  • Divider

  • Divider
  • Daruši
  • Park sala Zrenjanin
Na vrh