I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Trinaestogodišnja violinistkinja Lana Zorjan predstaviće se Zrenjaninskoj publici (VIDEO)

Solistički koncert violinistkinje Lane Zorjan održaće se u petak, 19. marta 2021. godine u 19 časova Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin.

Nastupiće Lana Zorjan, violina i Milena Buča – Milošević, klavir. Gosti koncerta su Simona Deretić, violina i Marija Zoroja, harfa. Na programu su dela Vijenjavskog, Bakalova i Šostakoviča.
Zbog aktuelnih epidemioloških mera broj posetilaca je ograničen, a mesto na koncertu neophodno je rezervisati isključivo telefonom, na broj 023 561 841 . Ulaz je slobodan.

Lana Zorjan

Lana Zorjan rođena je 2008. godine u Beogradu. Svira violinu od svoje četvrte godine i do sada je osvojila preko 40 nagrada na takmičenjima u zemlji i inostranstvu (Češka, Slovenija, Hrvatska, Austrija, Severna Makedonija, Švedska, Bosna i Hercegovina). Nastupala je i u Moskvi na festivalu „Moskva susreće prijatelje“. Pohađa OŠ „Prva Vojvođanska brigada“ u Novom Sadu po programu za talentovanu decu, a ubrzano pohađa i osnovnu muzičku školu. Ove godine će polagati prijemni za srednju muzičku.

  – Kako je počela prošla 2020. godina što se nastupa tiče mislila sam da će biti potpuna katastrofa. Otkazivanja ili odlaganja za narednu 2021. ili čak 2022. su počela 10. marta. Najteže mi je palo pomeranje nastupa na takmičenju „Jozef Miska“ u Pragu, dotada za mene najveće takmičenje u karijeri i takmičenje za koje sam se intenzivno spremala. Ipak od maja meseca stvari počinju da se menjaju na bolje i od tada sam osvojila brojne nagrade na on line takmičenjima. Većinom su to bile prve nagrade, između ostalog i prva nagrada na pomenutom takmičenju „Jozef Miska“ koje je posle nekoliko pomeranja takođe održano on line, kao i specijalna nagrada na istom takmičenju. Takođe izdvojila bih takmičenje „Virtuozak“ u Budimpešti gde sam osvojila mnoge nagrade, a između ostalih pomenula bih violinu sa potpisom Placida Dominga i Tomasa Gotšalke kao i glavnu nagradu publike pa se na kraju ispostavilo da mi je 2020. godina bila dosad zapravo najuspešnija – izjavila je talentovana violinistkinja nedavno za RTV.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Ona dnevno kako sama kaže vežba od 3 do 4 sta dnevno, a prošle godine se oprobala i u komponovanju i u toj oblasti pokazala veliki talenat. Za samo tri dana nastala je njena prva kompozicija „Little virtuosa“  kojom je osvojila prvu nagradu na konkursu „Dečije stvaralaštvo“, a potom i na međunarodnom takmičenju „Oskar Rieding“.

Prvi profesionalni angažman ostvarila je kao solista Zrenjaninskog kamernog orkestra na koncertima u Zrenjaninu, Novom Sadu i Beogradu. Nastupala je i sa Simfonijskim orkestrom Srpskog narodnog pozorišta (Novi Sad) i sa orkestrima Art Linka i Master art akademije, a svirala je i kao najmlađi solista Filharmonije mladih.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh