I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Tri zlatne medalje za zrenjaninske horove na horskom takmičenju „Majske muzičke svečanosti“

Tri zlatne medalje osvojili su zrenjaninski vokalni ansambli na Horskom takmičenju „Majske muzičke svečanosti“ koje je održano u onlajn formatu u Bijeljini od 14. do 16. maja i to osvojivši  izuzetno velik broj bodova.

„Majske muzičke svečanosti“ održane su jubilarni 20. put u pet horskih kategorija i uz rekordan broj prijavljenih horova, 50 horova iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije, Bugarske, Poljske, Ukrajine, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Republike Srpske.

U kategoriji A – mešoviti horovi, pobednik kategorije sa osvojenih 100 bodova je Omladinski mešoviti hor muzičke škole „Josif Marinković“ kojim diriguje Zorica Kozlovački. U ovoj kategoriji nastupali su i odrasli i omladinski ansambli zajedno te je time uspeh našeg hora još značajniji. Ovaj hor je u proteklih 15 godina doneo našem gradu i muzičkoj školi „Josif Marinković“ 47 nagrada a nedavno je kao jedini hor iz Srbije imao i zapaženo učešće na 26.„Dobri Voynikov“ internacionalnom onlajn festivalu za dečije i omladinske horove koji se održao aprila meseca u Šumenu (Bugarska).

PerSu marketi

Veliki uspeh ostvarila je i Muška vokalna grupa „Pannonica“ koja postoji tek godinu dana i koja je nastupila u kategoriji G – Vokalni ansambli, kao jedini muški hor iz Srbije. Prošle godine na istom takmičenju osvojili su srebrnu medalju a sada sa osvojenih 99 bodova i zlatnom medaljom pokazali su veliki napredak u svom radu sa dirigentom Zoricom Kozlovački. Njih očekuje i predstavljanje na netakmičarskom onlajn Festivalu „Černomorski zvuci“ koji će se održati početkom juna meseca u Balčiku (Bugarska).

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Vokalni kvartet „Vita Brevis“ nastupio je kao jedini ansambl u svojoj kategoriji P – pop i džez i time potvrdio svoju jedinstvenost na ovim prostorima. Osvojile su zlatnu medalju sa 98 bodova. U kvartetu pevaju: Vilma Dutina, Tatjana Ivanica, Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački. Osim ovog takmičenja sa nestrpljenjem iščekuju i rezultate sa 2. Međunarodnog takmičenja “Konstantin Veliki” koji se odžava onlajn u Nišu a zatim će svoj program prezentovati na Festivalu „Černomorski zvuci“ u Bugarskoj gde su takođe izabrane kao učesnice.

„U ovim teškim vremenima za horsko pevanje ove nagrade nam puno znače i pomažu da održimo kontinuitet u postojanju naših ansambala i nađemo motivaciju za naš budući rad. Svi sa nestrpljenjem iščekujemo trenutak kada ćemo moći uživo da nastupamo pred publikom jer je smisao muzičke umetnosti deljenje emocija,radosti, uzbuđenja i interpretacije sa drugima. Ogromno zadovoljstvo pronalazim u vokalnom kvartetu u kojem pevam i zaista sam ponosna na istrajnost i trud horova kojima dirigujem i našem doprinosu horskom životu grada. Onlajn takmičenja postavila su veliki izazov pred nas u smislu pravljenja tehnički kvalitetnih snimaka za prezentaciju. Neophodna nam je profesionalna oprema za snimanje zvuka i videa kao i njihovo kasnije dizajniranje i montiranje te se zahvaljujem svim sponzorima koji su nam dosad pomogli i budućim koji podržavaju naš rad i nabavku ove neophodne opreme“ izjavila je za naš portal dirigent Zorica Kozlovački.

Kako zvuče ovi vokalni ansambli pogledajte na snimku sa prošlogodišnjeg festivala „Slobodan Bursać“

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh