I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Bassic Club

Tri pisca čitaće kratke priče pred Zrenjanincima

Dorotee Elmiger, Mirjana Đurđević i Gavra Vlaškalin čitaju svoje kratke priče pred zrenjaninskom publikom. Ovaj nesvakidašnji kulturni događaj održaće se u Bassic baru, u utorak, 23. februara, sa početkom u 20h.

citanje knjiga bassic

Januarsko čitanje je izgledalo ovako

  • Ko je ispratio januarsko čitanje, zna zašto je to dobro. Ko dođe na februarsko, videće da znamo i bolje , jednostavno Zrenjanincima poručujemo dve reči, dobro došli, istakli su organizatori.

Bassic citanje knjiga

BIOGRAFIJE PISACA

PerSu marketi

Dorotee Elmiger, rođena 1985. godine u Švajcarskoj, studirala je na Švajcarskom institutu za književnost u Bilu, a zatim i u Lajpcigu i Berlinu. Njen prvi roman “Einladung an die Waghalsigen” (Pozivnica za hrabre u srcu) osvojila je nekoliko nagrada, uključujući i književnu nagradu Aspekte 2010 za najbolju debitantsku proznu knjigu. Njena druga knjiga, „Schlafgänger“ (Mesečari), objavljena je 2014. godine. Ova knjiga je u 2015. godini osvojila Švajcarsku književnu nagradu. Sarađivala je sa vizualnim umetnicima, muzičarima i piscima. Živi i radi u Švajcarskoj. Boravak Dorotee Elmiger u Beogradu podržala je Ambasada Švajcarske u Beogradu. 

Mirjana Đurđević (Beograd, 1956) objavila je šesnaest romana, kao i brojne kratke priče i eseje. Njen roman „Deda Rankove riblje teorije“ osvojio je nagradu Žensko pero za 2004. godinu. Za roman „Kaja, Beograd“ i „Dobri Amerikanac“ dobila je prestižnu nagradu Meša Selimović za najbolji roman u regionu u 2009. godini. Prevođena je na engleski i slovenački jezik.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Gavra Vlaškalin rođen je u Zrenjaninu 1958. godine, gde i danas živi i radi. Poslednjih nekoliko godina posvećeno se bavi pisanjem poezije i kratkih priča. Prvu zbirku priča i pesama „Tetovaža za nju“ objavio je 2012. godine u izdanju Umetničke asocijacije Zrenjanin. Od 2013. godine redovni je član Matice srpske.
U periodu 2014./2015. pohađao je Radionicu kreativnog pisanja i čitanja kratke priče Hila. Drugu knjigu priča „U poslednjem trenutku“ objavio je 2015. godine u izdanju izdavačke kuće Kairos.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh