I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

„Traveling on“ – nova, lepršava kompozicija zrenjaninskog dueta „Side of Symphony“ (VIDEO)

„Side of symphony“ koji čine instrumentalni duet Biljana Simić (violončelo) i Vladimir Čorba – Bakić (gitara), nedavno je objavio svoju treću autorsku numeru pod nazivom „Traveling on“. Nakon prve dve numere „Promises“ i „Requiem“, ljubitelji instrumentala uživaće u nešto bržem ritmu nove kompozicije.

Tako je nastavljen put ka cilju da naprave sopstveni repertoar koji će činiti autorske kompozicije. I dok „Promises” zvuči ritmično, „Traveling on“ donosi lepršave tonove.

– Za sve kompozicije koje smo do sada uradili inspiraciju smo pronašli u stvarnim događajima u našim životima. I ova jednostavna, lepršava i ritmična kompozicija „Traveling on“, nastala je potpuno spontano. Ideja je počela da se razvija nakon našeg zajedničkog putovanja u Atinu, zbog čega i asocira na leto, sunce, prijatne trenutke, i sve ono što putovanja donose. Nakon putovanja u Atinu, kompozicija se javila najpre stidljivo, a onda sve snažnije kroz prve tonove i melodiju refrena. Kasnije, u studijskom radu, trudili smo se da muzički aranžman bude uklopljen u moderan ritam koji smo harmonski preplitali u različitim oktavama, kaže za portal Vladimir Čorba-Bakić.

I Taxi Zrenjanin

Kompozicija „Traveling on“ naišla je na odličan prijem kod publike.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Spot je, kao i kompozicija, nastao spontano. Korišćeni su snimci sa putovanja ovo dvoje muzičara. Momenti zabeleženi u Atini, a zatim i na najatraktivnijim lokacijama u Americi, na lep način su začinili ovu melodičnu kompoziciju.

Kada je reč o daljim planovima, „Side of symphony“ nastavlja da radi na stvaranju repertoara i završetku započetog albuma.

-Korak po korak, mi se tom cilju primičemo, a većina reakcija publike iz čitavog sveta je više nego pozitivna. Mi ne pripadamo nijednom muzičkom stilu, niti pravcu, i kompozicije na albumu će biti malo drugačije, jer smatramo da je autorski rad specifičnost svakog umetnika. Želimo da budemo autentični, posvećeni smo kvalitetu, te tako naše numere nastaju spotano, zajedno sa našim životom i godinama koje prolaze, kaže Vladimir.

Vredno se priprema i nova kompozicija, četvrta po redu – „Balkan’s etno“. Ta kompozicija predstavljaće kontrapunkt između tradicionalnog, doživljenog u audio ostvarenju, i modernog, realizovanog u vizuelnoj priči.

-Ovu veoma složenu priču pokušaćemo da dočaramo našim audio-vizuelnim performansom, u nadi da ćemo inspirisati neke nove generacije da se bave muzikom jer je umetnost nešto što svako od nas nosi u sebi, rekli su naši sagovornici.

„TRAVELING ON“

Video produkcija: Side of symphony
Snimatelj: Aleksandar Solomon

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh