I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

„Tetovaža za nju“ autora Gavre Vlaškalina

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, u subotu, 13. oktobra u 19h održaće se promocija knjige “Tetovaža za nju” autora Gavre Vlaškalina, u izdanju Umetničke asocijacije Zrenjanin. O knjizi će govoriti književnik prof. dr Spasoje Grahovac, slikar, glumac i multimedijalni umetnik Uroš Đurić i Rastko Stefanović, slikar – UA Zrenjanin. Knjiga predstavlja zbirku urbanih priča i pesama, upotpunjenih reprodukcijama radova likovnih umetnika zrenjaninske Umetničke asocijacije.

„U knjizi „Tetovaža za nju“ autor se snažno oglašava, upozoravajući da ljubav, sreća, veza, patnja… ne smeju da se izgube i otupe u svakodnevnici sivila. Oni su najsnažniji pokretač svega u čoveku. Kroz kratke priče i pesme-priče Vlaškalin nas vodi kroz uzbudljiv svet emocija.“ (Iz prikaza knjige prof. dr Spasoja Grahovca)
„U centru svega su muškarac i žena. On – loman, herojski veran svojim menama, rastrzan okolnostima, reaktivan. Ona – bliska a neuhvatljiva, često nepostojana, večni predmet traganja za harmonijom… U delu Vlaškalina to je preganjanje kome nema kraja, beskonačno preispitivanje u potrazi za smislom koji neprestano izmiče. Neumoljivost takvog bitisanja, razoružavajuća prinudnost izbora ljubavi jednaka je tetoviranoj koži, slici koja proživljava sve promene čoveka osuđenog na postojanje do konačnog ishoda.“ (Iz prikaza knjige umetnika Uroša Đurića)

Gavra Vlaškalin rođen je 1958. godine u Zrenjaninu, gde i danas živi i radi. Posle porodice, poslovna karijera mu je glavna životna preokupacija. Uplovivši u mirne vode, okreće se pisanju, svojoj neostvarenoj želji i potrebi. Zbog toga se javlja u literaturi relativno kasno izdanjem lirske proze – „Tetovaža za nju.

PerSu marketi

Na zvaničnom portalu www.gvlaskalin.rs nalaze se opširne informacije o knjizi, njenom autoru i rasporedu predstojećih promocija u Novom Sadu i Beogradu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Picerija Aquarius
Halo Taxi Zrenjanin
Diksi Picerija
  • Divider

  • Divider
Na vrh