I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

„Tamo i nazad“ u Kulturnom centru

Tamo i nazadUrnebesna muzička komedija „Tamo i nazad“ po scenariju Stevana Koprivice i režiji Juga Radivojevića biće izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u petak, 8. februara. Muziku za predstavu napisao je Saša Milošević Mare. Nosioci glavnih likova u komediji su glumci, Andrija Milošević i Marinko Madžgalj.

Miki, 40 godina, akademski muzičar svira sve čega se dohvati, peva. Nesuđeni “Fulbrajtov” stipendista. Oženjen Zoricom, prvom i najvećom ljubavlju. Posvećen njoj i sinu Darku. Tezgari u svadbarskom bendu da bi preživeo i obezebedio porodicu. Preko njegovih leđa slomilo se sve što se lomilo generaciji koja danas ima 40 godina i koja je, bez svoje krivice, osetila kletvu “Dabogda imao pa nemao”. Miki veruje u neke ideale, sve dok se na nađe na dnu reke.

Peđa, 40 godina, basista. Građevinski inžinjer bez stalnog zaposlenja. Sanjao je o rok bendu a sada je sa Mikijem u obilasku svih manjih i velikih slavlja, većih i manjih kafana, žurki i rođendana. Boem i mangup, upravo je odlučio da se skrasi i oženi. Ne veruje ni u šta, osim u svoj šarm i drskost. Nerazdvojan je ortak sa Mikijem od prvog razreda osnovne škole. U svemu različiti, a isti. Peđa je u odsudnom trenutku pritisnuo gas umesto kočnice i da nije bilo tog trenutka ne bi bilo ni ove crne komedije.

Andrija i Marinko

Fordomanija

Muzičare Mikija i Peđu zatičemo potpuno zbunjene u nedefinisanom prostoru. Ni živi ni mrtvi, na dnu reke gde im je sleteo automobil, odlučuju da pretresu svoje živote, da „očiste dušu“ ne bi li tako uspeli ili da se izbave ili konačno umru i reše misteriju „plavog svetla“. Kreće duhovita i satirična rekapitulacija njihovih života i situacija u kojima su bili. To su situacije prelomne za našu zemlju poslednjih tridesetak godina, koje se prepliću i kroz individualnu sudbinu glavnih junaka.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Karte se mogu kupiti na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina po ceni od 500 dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh