I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Sve popularniji Festival internacionalnog i autorskog stripa „Stripolis“ u Zrenjaninu

Osmi po redu Festival internacionalnog i autorskog stripa „Stripolis“, otvoren je sinoć u Kulturnom centru Zrenjanin. U okviru otvaranja, održan je maskenbal, a upriličena je i prezentacija 9. izdanja časopisa „Stripolis“. Prisutnima su se obratili direktor Kulturnog centra, urednici časopisa, i pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

-Grad Zrenjanin je pokrovitelj, i uvek će pomagati, jer ima puno poštovaoca stripa. Čestitam na dobroj organizaciji, i želim vam svima da nađu onaj sadržaj zbog kojeg su došli, a to neće biti teško obzirom na broj i kvalitet izlagača, izjavio je Radišić.

Časopis internacionalnog i autorskog stripa „Stripolis“ izdaje Kulturni centar Zrenjanin, a urednici su Vladimir Đurić i Branko Đukić.

Fordomanija

-Svake godine vrtim neku sličnu priču, ne bih da se ponavljam, ali me vreme tera da se setim 80. godina, kada su me pozvali da baš ovde izložim svoje stripove. Iako ni tada strip nije bio baš popularan, nekako sam sve ovo danas očekivao. Jako mi je drago što mogu da vidim spoj raznih generacija, pa čak i neke nove klince koji čitaju stripove, možda ne u štampanom formatu, već nekom drugom. Festival je specifičan, zbog radionica i časopisa. Radionice okupljaju i decu i studente. Nismo u mogućnosti, zbog sredstava, da zovemo puno gostiju. Ove godine imamo vrsne strip crtače, Aleksu Gajića i Miletu Poštića, koji će držati dvodnevne radionice, istakao je autor projekta i urednik časopisa Branko Đukić.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Najnoviji, deveti po redu, časopis „Stripolis“, donosi stripove autora iz Francuske, Nemačke, Italije, Holandije, Sjedinjenih Američkih Država, Španije, Kine, kao i dva autora iz Srbije, odnosno Zrenjanina. Pored niza stripova kratke forme, objavljena je kompletna priča na pedest šest stranica, za ljubitelje dužih storija. Publikovani stripovi imaju izuzetno snažan i jak likovni naboj i autorski pristup, što je za sve vreme postojanja časopisa bila njegova glavna karakteristika.

Festivl „Stripolis“ biće otvren do sutra. Program pogledajte OVDE

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh