I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Strip crtač Mileta Poštić održao radionice o animacijama

Mileta Poštić je jedan od predavača koji su na juče završenom trodnevnom Festivalu stripa „Stripolis“ u Zrenjaninu, održali zanimljiva i korisna predavanja i radionice. Poštić je crtač stripova, animator i predavač na fakultetu, a iza sebe ima veliki broj značajnih radova.

Rođen je 1970. godine u Novom Sadu. Srednju školu i koledž je završio u Južnoj Karolini, a master studije 1999. godine u Engleskoj, u Portsmutu. Bavi se i 2D i 3D animacijom. Predavao je Animaciju na univerzitetima u 6 zemalja, na 4 kontinenta. Osnovao je i pet godina vodio program za animaciju i vizuelne efekte, kao docent na akademiji umetnosti u Novom Sadu. Trenutno radi i kao VD direktor jednog muzeja u Novom Sadu.

-Karakterističan sam po činjenici da sam predavao u puno zemalja, na više kontinenata. Zadovoljstvo mi je što sam u Zrenjaninu vodio radionice, mada mi ovo nije prvo učešće na festivalu. Radionice su bile posvećene animaciji likova, što se smatra dosta teškim delom u polju animacije. Prošle godine sam učestvovao na „Stripolisu“ sa jednim stripom koji je objavljen. Veliki sam ljubitelj stripova, uradio sam ih mnogo, mada veći deo moga rada zauzimaju animacije i ilustracije. U poslednje vreme ređe držim radionice, dosta radim i komercijalno, freelance projekte za klijente, kaže Poštić za naš portal.

PerSu marketi

Izložbe je imao u Americi, Engleskoj, Belgiji, Švajcarskoj, Sloveniji i Japanu. Poslednje tri zapažene samostalne izložbe realizovao je u Berlinu, Seulu i Johanesburgu. Autor je više autorskih i komercijalnih radova, iz oblasti digitalne animacije koji su prikazivani po celom svetu, i više puta nagrađivani.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

-Ono što je trenutno aktuelno, kada je u pitanju moj rad, jeste delo pod nazivom „300 recepata za jako srećan život“. „Komiko“ koji ovde takođe izlaže objaviće tu knjigu sa radovima koji su ručno nacrtani, na sajmu stripa, sledeće nedelje u Beogradu. Krajem sledećeg meseca, na sajmu knjiga u Beogradu, knjiga će biti dostupna u prodaji, istakao je Mileta Poštić.

Osnovao je Kulturni centar „Izba“ s ciljem da se omogući stvaranje, promocija, distribucija, i ohrabrivanje kvalitetnih umetničkih inicijativa u Srbiji i inostranstvu.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh