I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Slavićeva zbirka pesama – knjiga nedelje na „Widbook“-u

zoran-slavicPoznati zrenjaninski književnik Zoran Slavić, pored 15 knjiga objavljenih u „klasičnom“ izdanju, na hartiji, već izvesno vreme publikuje svoja dela i na internetu, kao E – book izdanja.

U najvećoj svetskoj biblioteci „ Scribd“ koja se nalazi u San Francisku, nalazi se desetak njegovih elektronskih izdanja. Najveću čitanost beleže njegov putopis, „Moj evropski deo sveta“,  i roman „ Valter Benjamin u međugradskom autobusu“. Ove i ostale Slavićeve knjige objavljene su na srpskom jeziku zbog čega su privukle čitaoce iz bivših jugoslovenskih republika i znatan broj onih u rasejanju.

Pre izvesnog vremena Slavić je kod internacionalne kompjuterske i internet korporacije „Widbook“ izdao elektronsko izdanje zbirke pesama IZLAZAK IZ SLIKE, na engleskom jeziku.  Ovo delo  su 1996.  kao klasičnu knjigu objavili Gradska biblioteka „Žarko Zrenjanin“ i „Prometej“ iz Novog Sada. Zbirka LEAVING FROM THE PICTURE  je za kratko vreme izazvala značajno interesovanje internet ljubitelja književnosti, a krajem porotekle nedelje je uredništvo ove edicije proglasilo za knjigu nedelje, u konkurenciji više stotina knjiga autora iz celog sveta.

Widbook Leaving.jpg knjiga nedelej

I Taxi Zrenjanin

Ovaj događaj predstavlja značajno priznanje za Slavića i nagoveštava njegov izlazak u druga jezička područja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Widbook“ je moćna i ekspanzivna internet korporacija, nastala u Južnoj Americi, koja pored izdavanja elekronskih knjiga, namenjenih kompjuterima, tabletima, android telefonima i ipodima – ima ambicije da postane značajan partner obrazovnog sistema u svetu, ali i da uspostavi socijalnu mrežu poput Facebook-a.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh