I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Serija radova „Social“ u Savremenoj galeriji

Savremena Galerija Zrenjanin pripremila je izložbu serije radova „SOCIAL“ koja će biti otvorena u ponedeljak 26.novembra u 19 h.

Seriju radova „Social“(socijalan), čine printovi i instalacije umenika Gorana Despotovskog. Radovi ukazuju na personifikaciju spomenika, sugerišući na sećanje. Ove oživljene beztelesne forme, proizašle iz vremena u kojem smo živeli, predstavljaju utvare generacijskih i sudbinskih tokova života, prikazujući ogoljenog čoveka, odnosno aspekte života individue usled društvenih uticaja.

U radovima Rumor (glasine), Face (lica), Talks (razgovori) dominira crna gusta fleka, senka, obris, bezlični portret, apstrahovani oblik. Stoga zatečeno stanje ostavljenog, presavijenog ili pak složenog sakoa, ogoljenih portreta i bačenih formi, govori o elemntarnoj napuštenosti i gubitku individualnosti.

I Taxi Zrenjanin

Goran Despotovski (1972)
Diplomirao je slikarstvo 1999. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Postdiplomske studije završio je 2003. godine na istoj akademiji.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh