I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Sedmi „Begej fest“ otvoren nastupom policijskog orkestra (VIDEO)

Sedmi po redu „Begej fest“ počeo je sinoć revijalnim nastupom policijskog orkestra, koji je zbog lošeg vremena održan u Kulturnom centru Zrenjanin, umesto na Trgu slobode, kako je prvobitno predviđeno. Nažalost, publika se nije okupila u većem broju.

Na repertoaru su se našle filmska i evergreen muzika.

„Večeras počinjemo revijalnim nastupom i divnim repertoarom policijskog orkestra. U subotu nas očekuje peta po redu, jubilarna Wasbe konferencija, na kojoj očekujemo goste iz šest država – iz Rusije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije i Srbije. U subotu od 17 časova počinje takmičarski deo, nadmetanje orkestara po propozicijama Wasbe-a. Ocenjivaće ih petočlani žiri koji čine eminentni članovi Wasbe-a. Očekujemo pet orkestara, a u nedelju četiri. U nedelju takođe imamo nastavak konferencije, zatim takmičarski deo, a nakon toga svečano zatvaranje, kada će biti održan defile orkestara od Kulturnog centra do Vodotornja. Ono što nas izdvaja jeste činjenica da je ovo jedino takmičenje ovakvog tipa u Srbije i šire, ne računajući narodne duvačke orkestre koji se takmiče u Guči“, istakao je direktor Wasbe-a za Srbiju Branislav Gagić.

PerSu marketi

Policijski orkestar Srbije osnovan je još davne 1948. godine. Svojim radom je doprineo približavanju policije građanima, a sinoć je interesovanje izazvala i činjenica da je orkestrom dirigovala žena koja je, kako je i sama rekla, stroga kada zatreba, i pravična kada sve dobro funkcioniše.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Iako je uvek dirigent orkestra bio muškarac, ja od skoro imam priliku da radim sa njima. Radujem se predstavljanju publici u Zrenjaninu, jer su mi članovi orkestra koji su ranije imali priliku da sviraju ovde, preneli pozitivne utiske. Repertoar smo podelili u dva dela. Prvi deo je posvećen oficijelnoj muzici, koji će voditi moj kolega Branislav Milinković. To je protokolarni deo sa raznim domaćim i stranim marševima. Drugi deo je posvećen popularnoj muzici, koji ću voditi ja. Biće deo sa filmskom muzikom, a imamo i neke soliste iz orkestra, koji će se danas pokazati kao pevači, pa da vidite da ima i policajaca koji lepo pevaju. Ja nisam previše stroga kada vežbamo, iako mora postojati disciplina i okviri ponašanja.“ – izjavila je dirigentkinja policijskog orkestra, docent Dragana Jovanović.

Dragana Jovanović

Prisutne je u ime grada pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh