I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Kultura

Sedmi „Begej fest“ otvoren nastupom policijskog orkestra (VIDEO)

Sedmi po redu „Begej fest“ počeo je sinoć revijalnim nastupom policijskog orkestra, koji je zbog lošeg vremena održan u Kulturnom centru Zrenjanin, umesto na Trgu slobode, kako je prvobitno predviđeno. Nažalost, publika se nije okupila u većem broju.

Na repertoaru su se našle filmska i evergreen muzika.

„Večeras počinjemo revijalnim nastupom i divnim repertoarom policijskog orkestra. U subotu nas očekuje peta po redu, jubilarna Wasbe konferencija, na kojoj očekujemo goste iz šest država – iz Rusije, Mađarske, Rumunije, Hrvatske, Slovenije i Srbije. U subotu od 17 časova počinje takmičarski deo, nadmetanje orkestara po propozicijama Wasbe-a. Ocenjivaće ih petočlani žiri koji čine eminentni članovi Wasbe-a. Očekujemo pet orkestara, a u nedelju četiri. U nedelju takođe imamo nastavak konferencije, zatim takmičarski deo, a nakon toga svečano zatvaranje, kada će biti održan defile orkestara od Kulturnog centra do Vodotornja. Ono što nas izdvaja jeste činjenica da je ovo jedino takmičenje ovakvog tipa u Srbije i šire, ne računajući narodne duvačke orkestre koji se takmiče u Guči“, istakao je direktor Wasbe-a za Srbiju Branislav Gagić.

Fordomanija

Policijski orkestar Srbije osnovan je još davne 1948. godine. Svojim radom je doprineo približavanju policije građanima, a sinoć je interesovanje izazvala i činjenica da je orkestrom dirigovala žena koja je, kako je i sama rekla, stroga kada zatreba, i pravična kada sve dobro funkcioniše.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Iako je uvek dirigent orkestra bio muškarac, ja od skoro imam priliku da radim sa njima. Radujem se predstavljanju publici u Zrenjaninu, jer su mi članovi orkestra koji su ranije imali priliku da sviraju ovde, preneli pozitivne utiske. Repertoar smo podelili u dva dela. Prvi deo je posvećen oficijelnoj muzici, koji će voditi moj kolega Branislav Milinković. To je protokolarni deo sa raznim domaćim i stranim marševima. Drugi deo je posvećen popularnoj muzici, koji ću voditi ja. Biće deo sa filmskom muzikom, a imamo i neke soliste iz orkestra, koji će se danas pokazati kao pevači, pa da vidite da ima i policajaca koji lepo pevaju. Ja nisam previše stroga kada vežbamo, iako mora postojati disciplina i okviri ponašanja.“ – izjavila je dirigentkinja policijskog orkestra, docent Dragana Jovanović.

Dragana Jovanović

Prisutne je u ime grada pozdravio pomoćnik gradonačelnika Duško Radišić.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh