I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Savremena Galerija Zrenjanin

Savremena galerija – Enformel u Vojvodini

U Savremenoj galeriji u Zrenjaninu 23.januara u 19h biće otvorena izložba “Enformel u Vojvodini” čiji je autor renomirani istoričar umetnosti dr Jerko Denegri. U okviru izložbe biće predstavljeni radovi tri vodeća umetnika slikarstva materije i enformela u Vojvodini – Jožefa Ača, Pala Petrika i Bogdanke Poznanović. Od trinaest slika odabranih za ovu izložbu biće predstavljena i jedna slika iz zbirke Savremene galerije Zrenjanin, slika Jožefa Ača pod nazivom Podneblje Vojvodine iz 1961. godine.

Enformel odlikuju slike lišene pravilnih formi I  prikaz situacija, stanja i objekata koji nisu organizovani u pravilnu kompoziciju. Ovaj pravac karakteriše I često upotrebljavanje neslikarskog materijala I tehnika, čime se često razbija dvodimenzionalnost slike I postiže treća dimenzija.

Na slici: delo Jožefa Ača

I Taxi Zrenjanin

Izložba će biti otvorena do 10. februara 2012. godine. Radno vreme galerije: radnim danom 08 –20h, subotom 09-13h. Ulaz je besplatan.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh