I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Ultra Caffe
Kultura

Savremena galerija uvećala zbirku svojih umetničkih dela

Zahvaljujući konkursu Ministarstva kulture i informisanja Srbije, Savremena galerija u Zrenjaninu otkupila je umetnička dela devet autora koja će sledeće nedelje biti predstavljena javnosti.

Ministarstvo je konkurs realizovalo prvi put posle trinaest godina, zbog čega se ovaj potez smatra izuzetnom prilikom da institucije kulture upotpune svoje zbirke.

Direktor Savremene galerije Igor Dostanić i kustoskinja Sunčica Lambić Fenjčev, saopštili su danas da je vrednost otkupa iznosila 1.493.500 dinara.

savremena-galerija-press

Fordomanija

– Otkupljeni su radovi umetnika Mirjane Bobe Stojadinović, Slobodanke Stupar, Selmana Trtovca, Nine Todorović, Predraga Terzića, Stevana Kojića, Jelene Jureše, Dragomira Ugrena i Svetlane Volić. Naši sugrađani moći će da ih vide u okviru izložbe „Nove inkvizicije – izložba umetničkih dela otkupljenih za zbirku Savremene galerije Zrenjanin na osnovu konkursa Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije 2014 godine“ 23. februara u 19 sati. Ovim konkursom Savremena galerija je dobila priliku da svoju kolekciju upotpuni reprezentativnim umetničkim delima recentnog stvaralaštva značajnih savremenih vizuelnih umetnika i na taj način još više osavremeni svoju zbirku. Naša zbirka poseduje dela koje smo prikupili uglavnom kroz rad Umetničke kolonije Ečka, ređe se popunjavala poklonima umetnika, a otkupi umetničkih dela u poslednjih nekoliko godina su potpuno izostali, rekla je kustoskinja.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Izložba će biti dostupna publici do 12. marta.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh