I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Otvara se nova izložba u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu

U ponedeljak, 27. februara će se u Savremenoj galeriji u Zrenjaninu, sa početkom u 19 časova biti otvorena nova izložba ˝Grafike˝ iza koje su stali umetnici Goran Simjanovski i Miloš Milićević.

Goran Simjanovski (1991) završio je master studije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na smeru slikarstvo, a Miloš Milićević (1991) je završio master studije Fakulteta likovnih umetnosti u Beogradu na smeru grafika. Izlagali su na brojnim samostalnim i grupnim izložbama u zemlјi i inostranstvu.

Umetnici o izložbi

Egzistencija čoveka pitanje je koje postavlјamo svojim radovima. Nјegova transformacija u jednu drugu vrstu vidlјivo je oblikovana svojstvenim pravilima i traženjima formi. Izražavajući se ličnim rukopisom hteli smo da ragradimo motive stvarnosti odlazeći u snoviđenje i nadrealni svet fantazme. Razlike koje postoje u načinu našeg izražavanja i same tehnike kao i predstavlјanju problematike su vidlјive, ali pitanje i idejnost izmišlјenih figura sugeriše na oblikovanje lјudskog u jednu novu vrstu kojoj je duhovno biće istrgnuto Ostaju samo lјušture iliti segmenti nekada lјudskog oblika koje se razlažu paučinastim oblicima i flekama koje obuhvataju prostor oko figura kao i nju samu. U slučaju grafika mašinski elementi zaroblјavaju, a ujedno i čine figuru koja nosi ostatke čovekolikog ili ono što je ostalo od nekadašnjeg bića, poručili su umetnici.

I Taxi Zrenjanin

Izložba će biti otvorena do 29.03.2017.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh