I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

„San o Mileni“: Pozorišna predstava o srpskoj slikarki Mileni Pavlović Barili

Pozorišna predstava „San o Mileni“ na programu je Kulturnog centra Zrenjanina 7. jula u 20 sati.

Predstava je edukativnog karaktera, svojevrsni je omaž i visokopoetizovan zapis o životu i delu jedne od najzanimljivijih srpskih slikarki. Režiju i dramaturgiju potpisuje Jelena Bogavac.

Ulaz je besplatan.

I Taxi Zrenjanin

Predstava „San o Mileni“ nastala je iz dokumentarnog istraživanja biografije slikarke. Dramaturšku matricu predstave čine pisma, dokumenta, kritike, dnevnički zapisi, analitički tekstovi. Definiše najvažnije životne događaje Milene Pavlović Barili prelamajući je kroz prizmu njenih remek dela – zato predstava govori o Mileni jezikom simbola njene umetnosti. Video rad formulisan je tako da pokriva pregršt likovnih reprodukcija, te skenova dokumenata i pisama umetnice.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Pokretač, producent i organizator je Tijana Višković, profesionalna glumica i predsednica Udruženja umetnika „Artista“ (u čijoj produkciji je nastala ova predstava). Režiju i dramaturgiju potpisuje Jelena Bogavac, renomirana dramska umetnica. Miodrag Kovačević je stručni saradnik, istraživač, kompozitor i izvođač pesama na poeziju Milene Barili. U predstavi igraju Tijana Višković, Jovan Zdravković, Marko Panajotović, Aleksandra Veljković i Miodrag Kovačević. Kostime i scenografiju je osmislio Aleksandar Kovačević, a dizajn zvuka i video-rad Igor Marković. Svoj uspešni pozorišni život, predstava je doživela na scenama Požarevca, Beograda, Novog Sada itd. Producijski tim planiramo da gostujemo širom Srbije i van granica zemlje, s obzirom na to da se ove godine se obeležava 110 godina od rođenja Milene Pavlovic Barili. Predstava je doživela veliki uspeh i ima podršku, pozitivnu kritiku i preporuke od velikog broja stručnih ljudi…

Predstava „San o Mileni“ traje 80 minuta.

Domaćini događaja su Udruženje “Cekom” i Kulturni centar Zrenjanina.

Foto: Facebook/KulturKick

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh