I love Zrenjanin portal

  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Promocija knjige o prvoj srpskoj carici – „Proročanstvo Nemanjine žene“

Promocija romana o prvoj srpskoj carici, monahinji i svetici Anastasiji – „Proročanstvo Nemanjine žene – Sveta Anastasija”, biće održana u biblioteci mesnih zajednica na Bagljašu (MZ Veljko Vlahović), 12. oktobra u 19 časova.

Prva knjiga o Svetoj Anastasiji, vizantijskoj princezi Ani, ženi Stefana Nemanje, osnivača prve srpske države i loze Nemanjića, majci Svetog Save i izvanrednih vladara Stefana, prvog srpskog kralja i Vukana; najobrazovanijoj ženi svog vremena koja je kao monahinja poslednje godine života provela u manastiru Vavedenja Presvete Bogorodice kod Kuršumlije, iz kojeg je videla srpski narod kroz nadolazeće vekove, pa i ovo naše vreme, i dane koji tek predstoje.

Autor romana  je Dragan Damjanović, publicista, novinar i akademik Srpske Kraljevske akademije nauka i umetnosti. Do sada je objavio 31 knjigu, a bio je dopisnik srpskih medija sa Kosova i Metohije.

Fordomanija

Razgovor sa autorom vodiće Jasmina Tutorov.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Organizatori književne večeri  su Udruženje „Bagljaškult” i  Mesna zajednica „Veljko Vlahović”.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh