I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Gradska Narodna Biblioteka

Promocija knjige Vanje Bulića – „Dosije Bogorodica“

U Gradskoj narodnoj biblioteci „Žarko Zrenjanin“ u utorak, 24. februara u 19 časova biće održana promocija romana „Dosije Bogorodica“ autora Vanje Bulića.

vanja-bulic

„Dosije Bogorodica“ je istorijski triler o tajni koju krije ukradeni plavi safir sa ogrlice Majke Božje. Autor, kombinujući kontekst tajnih društava i srpske istorije otkriva kakva je sudbina dve najveće hrišćanske svetinje koje su nekad štitile malteške vitezove, a danas se nalaze na Cetinju.

Roman odgovara na pitanja kakva je sudbina dve najveće hrišćanske svetinje koje su nekad štitile malteške vitezove, a danas su u vlasništvu dinastije Karađorđević, i da li će Karađorđevići vratiti dve najveće hrišćanske relikvije malteškim vitezovima.

PerSu marketi

Čudnom igrom sudbine ili Božje promisli, dve najveće hrišćanske svetinje – desna ruka Jovana Krstitelja i čudotvorna ikona Bogorodica Filermosa našle su se u Cetinju. Donete iz Jerusalima u jedanaestom veku, tokom krstaških ratova, relikvije su sedam vekova bile zaštitni znak malteških vitezova. Bežeći pred Napoleonom, viteški red ih je predao ruskom caru Pavlu I, a posle Oktobarske revolucije preživeli naslednici dinastije Romanov daju svetinje na čuvanje dinastiji Karađorđević.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Tokom Drugog svetskog rata svetinje provode to nesigurno doba skrivene u manastiru Ostrog. Nakon oslobođenja, komunističke vlasti ih prebacuju u policijski sef u Titogradu, današnjoj Podgorici. Proći će skoro četvrt veka dok konačno ne izađu na svetlost dana… Jedna od njih, međutim, sada je oskrnavljena: iz Bogorodičine ogrlice ukradeni su jedan dijamant i veliki plavi safir neprocenjive vrednosti…

Roman je 2014. godine objavila izdavačka kuća Laguna.

Foto: knjizara-sigma.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh