I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Promocija knjige “Put smisla” Natalije Ludoški

U Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin u sredu, 15. septembra 2021. godine, sa početkom u 17 časova biće održana promocija knjige “Put smisla – odabrane književne kritike” Natalije Ludoški u organizaciji Gradske narodne biblioteke Žarko Zrenjanin i Narodnog muzeja Zrenjanin. Na promociji će govoriti autorka Natalija Ludoški, Lidija Čolić, Jovana Todorović i Milana Rajić Kecić, dok je moderatorka Jelena Đorđević Perc.

“Put smisla” obajvila je Gradska narodna biblioteka Žarko Zrenjanin 2021. godine. Prikazi objavljeni u knjizi nastajali su u intervalu od 2005. do 2019. godine. Izuzev dva teksta, svi su ranije publikovani u časopisima (Ulaznica, Književni magazin, Beogradski književni časopis, Letopis Matice srpske, Polja, Zlatna greda, Koraci, Književnost i jezik, Dometi, Trag). Već letimičan pogled na sadržaj knjige ukazuje na interesovanja autora dominantno usmerena na granične, heterogene žanrove – književnu istoriografiju i esejistiku, istoriju privatnog života i kulture, putopise i biografske vrste.

Natalija Ludoški, istoričar književnosti, esejist, književni kritičar, diplomirala je na Katedri za jugoslovensku književnost i srpskohrvatski jezik novosadskog Filozofskog fakulteta. Na istom Fakultetu magistrirala je odbranivši tezu Književna kritika u delu Slobodana Jovanovića i doktorirala disertacijom Književnokritičko i naučno delo Mladena Leskovca.

PerSu marketi

Autor je knjiga: Slobodan Jovanović kao književni kritičar (Novi Sad, 2008), O Mladenu Leskovcu: ogledi, članci, prepiska (Beograd, 2011), Književna ogledanja Mladena Leskovca nad piscima savremenicima (Sremska Kamenica – Novi Sad, 2015), Skica za književni lik Slobodana Jovanovića (Banja Luka, 2019), Nije mi svejedno s kim razgovaram (Beograd, 2020). Priredila je knjige Mladen Leskovac, Izbor iz dela (Sremska Kamenica – Novi Sad, 2017), Prepiska Svetozara Petrovića sa zagrebačkim kolegama I, II (s Radmilom Gikić Petrović, Novi Sad, 2017, 2019) i Nikolaj Timčenko, Izazovi i iskušenja kritičke reči (Leskovac, 2020). Objavila je stotinak radova u stručnim i naučnim publikacijama i časopisima.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Od 1994. do 1999. bila je honorarni saradnik Radio Zrenjanina, a nekoliko godina dopisnik novina Danas i pozorišnih novina Ludus.

Član je Srpskog književnog društva i član saradnik Matice srpske. Predaje Srpski jezik i književnost u Zrenjaninskoj gimnaziji. Živi u Novom Sadu.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh