I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • Kuća zdravlja
Kultura

Promocija knjige “Priča se po gradu… Zbirka pesama i kratkih priča mladih Zrenjaninaca“

U organizaciji Udruženja građana “Zrenjaninski pokret mladih” u sredu, 8. maja, sa početkom u 19:30 časova, u prostorijama Omladinskog kluba Kulturnog centra Zrenjanina, održaće se promocija knjige “Priča se po gradu… Zbirka pesama i kratkih priča mladih Zrenjaninaca“.

Pored promocije knjige biće upriličena i prodajna izložba radova mladih zrenjaninskih slikara, učesnika projekta “Mladi u umetnosti”.


U okviru projekta Zrenjaninskog pokreta mladih bio je raspisan literarni konkurs za kratke priče i pesme na kom su pravo učešća imali mladi Zrenjaninci, a održane su i tri likovne radionice. Na literarni konkurs pristiglo je preko pedeset pesama i kratkih priča koje su prošle proces selekcije od strane stručne komisije, te su najbolje objavljene u knjizi “Priča se po gradu… Zbirka pesama i kratkih priča mladih Zrenjaninca”.

Održane su i tri likovne radionice na kojima je učestvovalo četrdeset naših mladih sugrađana. Radionice je vodila Dušanka Đorđević, diplomirani slikar – scenograf i profesorka likovne kulture.
Osnovni cilj projekta bila je afirmacija mladih i talentovanih Zrenjaninaca, ali i predstavljanje njihovog rada široj javnosti.
Sredstva prikupljena  prodajom knjige i slika biće donirana humanitarnom projektu “Sportom za bolje sutra”. Kroz pomenuti projekat se tokom cele godine prikupljaju sredstva koja će biti utrošena na poboljšanje uslova za život, obrazovanje i bavljenje sprotom dece i omladine u stanju socijalne potrebe.  Pozivamo vas da se upoznate sa radom zrenjaninskih mladih umetnika, ali i pomognete onima kojima je to zaista potrebno – kaže se u saopštenju Udruženja građana “Zrenjaninski pokret mladih”.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh