I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Književne večeri

Promocija knjige Ivana Ivačkovića – „Kako smo propevali“

kako smo propevali korice - smanjeneU Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 25. aprila u 20 sati, biće predstavljena knjiga “Kako smo propevali”, kapitalno delo novinara, pisca i muzičara Ivana Ivačkovića koje govori o Jugoslaviji i njenoj popularnoj muzici.

„Kako smo propevali“ je knjiga koja se čita u jednom dahu, uzbudljiva je i nostalgična. Ona govori o pesmama i pločama koje su nam menjale život, o sudbinskom preplitanju popularne muzike i populističke politike i o usponu i padu zemlje na koju je svet decenijama gledao sa poštovanjem. Podjednako namenjena onima koji su u Jugoslaviji prohodali i odrasli, u čijem pamćenju su Štafeta, radne akcije, fića i gol Josipa Katalinskog koji nas je odveo na Svetsko fudbalsko prvenstvo 1974, i onima koji su rođeni kada je pepeo Jugoslavije već bio razvejan na sve strane. Ova izvanredno napisana knjiga, obogaćena antologijskim fotografijama, čita se i čuva kao svedočanstvo o jednom neponovljivom vremenu.

Moderatorka promocije biće Olivera Skoko, kustoskinja Narodnog muzeja, a događaj će uveličati Bend Muzičke škole sačinjen od profesora i učenika kojima će se pridružiti i autor knjige.

kako-smo-propevali
Knjiga „Kako smo propevali“ Zrenjaninca Ivana Ivačkovića, nagrađena je priznanjem „Desimir Tošić“ za publicističku knjigu godine.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Foto: laguna.rs

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
Slot Club Kentucky
Halo Taxi Zrenjanin
  • Divider

  • Divider
Na vrh