I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Književne večeri

Promocija knjige Ivana Ivačkovića – „Kako smo propevali“

kako smo propevali korice - smanjeneU Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 25. aprila u 20 sati, biće predstavljena knjiga “Kako smo propevali”, kapitalno delo novinara, pisca i muzičara Ivana Ivačkovića koje govori o Jugoslaviji i njenoj popularnoj muzici.

„Kako smo propevali“ je knjiga koja se čita u jednom dahu, uzbudljiva je i nostalgična. Ona govori o pesmama i pločama koje su nam menjale život, o sudbinskom preplitanju popularne muzike i populističke politike i o usponu i padu zemlje na koju je svet decenijama gledao sa poštovanjem. Podjednako namenjena onima koji su u Jugoslaviji prohodali i odrasli, u čijem pamćenju su Štafeta, radne akcije, fića i gol Josipa Katalinskog koji nas je odveo na Svetsko fudbalsko prvenstvo 1974, i onima koji su rođeni kada je pepeo Jugoslavije već bio razvejan na sve strane. Ova izvanredno napisana knjiga, obogaćena antologijskim fotografijama, čita se i čuva kao svedočanstvo o jednom neponovljivom vremenu.

Moderatorka promocije biće Olivera Skoko, kustoskinja Narodnog muzeja, a događaj će uveličati Bend Muzičke škole sačinjen od profesora i učenika kojima će se pridružiti i autor knjige.

kako-smo-propevali
Knjiga „Kako smo propevali“ Zrenjaninca Ivana Ivačkovića, nagrađena je priznanjem „Desimir Tošić“ za publicističku knjigu godine.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

Foto: laguna.rs

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh