I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Promocija knjige Branka Rosića u Zrenjaninu

Na promociji romana „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“, autora Branka Rosića, pored autora, govoriće Dragoljub Draža Petrović i Branislav Grubački Guta.

Promocija će biti održana u kafeu Biblioteka. Inače, biće ovo prva promocija knjige za deset godina rada poznatog kafea, koji se nalazi u Gimnazijskoj ulici.

Događaj je zakazan za sredu, 6. mart, sa početkom u 20 časova.

PerSu marketi

ZLOUPOTREBA VLASTI, IZDAJA PROFESIJE, KORUPCIJA

U „Za sutra najavljuju konačno razvedravanje“ Rosić piše o zloupotrebi vlasti, izdaji profesije, moralnom padu, ceni slave, korupciji u savremenom Beogradu i Londonu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Roman prati sudbinu braće Braunović. Igor je uspešan beogradski novinar i zvezda čuvenog televizijskog šou – programa, čiji se život iz korena menja kada u direktnom programu izgovara nepromišljeni komentar o prvom čoveku u državi.

Saša Braunović, nekadašnja jugoslovenska rok zvezda, posle raspada zemlje povukao se u anonimnost i preselio u London želeći da vodi miran život, daleko od očiju javnosti. Ipak, njegova pređašnja popularnost, poput mračne senke iz prošlosti, pratiće ga u svim pokušajima da se sakrije, od londonskih pabova do obala Lamanša.

Foto: Laguna

OD PANKERA DO NOVINARA I PISCA

Branko Rosić je svirao je u kultnom pank bendu Urbana gerila, a kasnije i u elektro grupi Berliner strasse. Sarađivao je u pisanju „Leksikona Yu mitologije“ i objavljivao tekstove u časopisima Playboy, Elle, L’Europeo, Cosmopolitan, Max, National geographic, Fame. Zamenik je glavnog urednika magazina Nedeljnik i glavni urednik publikacije festivala Egzit 20 godina EXIT aktivizma. Diplomirani je mašinski inženjer. Svoj prvi roman „A tako je dobro počelo“ objavio je 2015. godine.

Radio je intervjue sa svim značajnim ličnostima iz kulture na teritoriji nekadašnje Jugoslavije, ali i nekoliko intervjua sa značajnim ličnostima svetskog rokenrola, kao što su Stiven Patrik Morisi (The Smiths), Stiv Heket (Genesis), Ijen Anderson (Jethro Tull), Šarlin Spiteri (Texas), Ijen Gilan (Deep Purple), Žan Žak Barnel (The Stranglers) i sa piscima Tarikom Alijem, Tonijem Parsonsom, Frederikom Begbedeom, Juom Nesbeom, umetnikom Grejsonom Perijem… Jedan je od prvih srpskih muzičara koji su dali intervju za čuvene engleske novine New Musical Express.

Princ Čarls ga je nazvao princom, a Borisu Džonsonu predstavljen je kao „panker sa maskom novinara“. Britanska kraljica Elizabeta II odlikovala ga je Medaljom Britanske imperije (BEM) za izuzetan doprinos u promovisanju i unapređenju kulturnih veza između Velike Britanije i Srbije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh