I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Gradska Narodna Biblioteka

Promocija knjiga za decu „Tajna nemuštog jezika“ i „Zelenbabini darovi“

Autorka popularnih knjiga za decu „Tajna nemuštog jezika“ i „Zelenbabini darovi“, književnica Ivana Nešić, gostovaće u utorak 25. novembra u 17 časova na Dečijem odeljenju zrenjaninske biblioteke.

Tajna-Nemustog-jezika-660x921

Ona će predstaviti obe knjige koje se smatraju najuspelijim delima dečije fantastike danas, a koje se uglavnom baziraju na etnomitologiji Balkana, prirodi i pričama najbližih.

Knjiga „Zelenbabini darovi“ dobila je nagradu „Neven“ koju dodeljuje Organizacija Prijatelji dece Srbije kao najbolje delo iz oblasti beletristike u 2013. godini, kao i plaketu 12. Međunarodnog sajma knjiga „Trg od knjige“ u Herceg Novom za najbolju dečju knjigu.

Fordomanija

Odlomak iz knjige  „Tajna nemuštog jezika“

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

„Nekoliko mušica zujalo je oko limenog tanjira sa šljivama koje su mirisale na džem i alkohol, onako kako miriše jesen. Par crnih očiju posmatrao je mušice, a onda je mala kornjača kojoj su te oči pripadale škljocnula zubima prema jednoj od njih. Mušica je ostala nepovređena, ali je odlučila da će joj na nekom drugom mestu biti bezbednije, preletela je leju zrelih paprika i izgubila se u zlatnom popodnevu.

Mala kornjača velikog imena Paun ispratila ju je pogledom, a onda se ponovo okrenula svom prijatelju Miki, koji je, nadnesen nad prirodnjačku enciklopediju, propustio čitavu dramu sa mušicom. Nešto je prepisivao iz nje u kožni notes, pljuckajući koštice od šljiva u prašinu, a kada je to završio, obratio se kornjači…“

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh