I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Promocija romana „Yugoslav“ Ane Vučković u sredu u Zrenjaninu

Promocija romana Ane Vučković, „Yugoslav“, koji se našao u ovogodišnjem finalnom izboru za NIN-ovu nagradu biće održana u sredu, 19. februara u velikoj sali Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“. Pored autorke, o romanu će govoriti urednici izdavačke kuće „Partizanska knjiga“, Srđan Srdić i Vladimir Arsenić. 

„Često na granici poezije, roman „Yugoslav“ predstavlja dirljivo susretanje sećanja na kraj socijalizma i uspomene na prerano preminulog oca, kao i sliku dva bola, onog zbog neumitnosti gubitka najbližih, i onog zbog bezumnog političkog i istorijskog slepila koje je sahranilo Jugoslaviju. Roman istovremeno meditativan, psihološki, angažovan i ličan, knjiga o kojoj  će se u narednim mesecima ozbiljno i često razgovarati“.

Ana Vučković (udato Denčić) rođena je 1984. u Beogradu. Završila je dramaturgiju, a zatim i master studije filmologije, na Fakultetu dramskih umetnosti. Objavila je nekoliko knjiga: Epoha lipsa juče (2003), Lust ‘n’ Dust (2004), Plišani soliter (2007), Surfing Serbia (2012), Yugoslav (2019). Novinarka je Radio Beograda 2 i kolumnistkinja City Magazina.

Fordomanija

Odlomak iz romana pročitajte na linku:https://www.partizanskaknjiga.com/knjige/yugoslav-ana-vuckovic

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh