I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Projekcija filmova „Čarobnjak iz Mutnja“ i „Kako sam postao ono što sam bio“

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, 30. septembra i 1. oktobra u 19  časova, biće održan mini-festival na kojem će biti prikazani filmovi s prošlogodišnjeg Međunarodnog festivala etnološkog filma ogranizovanog u Etnografskom muzeju u Beogradu.

Zadatak Festivala je da ohrabruje istraživačke i stvaralačke pristupe u etnografskim dokumentarnim filmovima, da upućuje publiku na bogatstvo i raznovrsnosti lokalnih kulturnih tradicija, kao i da bude glas savesti kod problema savremenih društava uzrokovanih nipodaštavanjem vrednosti kulturnog nasleđa.

Biće upriličene projekcije dva filma.

PONEDELJAK, 30.9, 19h

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Čarobnjak iz Mutnja

Bosna i Hercegovina/ 56’, 2018.

Branko Lazić

Netipična balkanska priča, bez rata i drame, bez komunizma i tranzicije, bez mitova i propagande, bez istraga i hrabrih otkrivanja, bez bilo koje vrste aktivizma. Samo dobar čovek i priča, o crvenom tepihu, piramidama, Doroti, lavu i čarobnjaku. I naravno kumu… Čarobnjak iz Mutnja je priča o ljudima kojih je sve manje. O ljudima kakvi treba da budemo. Specijalno priznanje žirija za doprinos filmskoj umetnosti.

UTORAK, 01.10. u 19h

Kako sam postao ono što sam bio (Becoming who I was)

Južna Koreja/ 95’, 2018.

Čangjong Mun (Chang-Yong Moon), Džin Džeon (Jin Jeon)

Padmi Angdu se čitav svet okrenuo naglavačke kada je izbačen iz manastira u kom je živeo. Iako ga u Ladaku smatraju „živim Budom”, jedino što ga održava u životu jeste bezrezervna ljubav njegovog učitelja. Pritisnut velikim očekivanjima zajednice, mladi Rinpoče, na pragu svog adolescentskog doba postaje buntovnik. Nakon više godina uzaludnog čekanja na učenike za koje je verovao da će doći sa Tibeta, on i njegov ostareli učitelj kreću na epsko putovanje u tu zemlju, u potrazi za odgovorima. Nagrada za najbolji strani film.

Mini-festival etnološkog filma Narodni muzej Zrenjanin realizuje u saradnji sa Etnografskim muzejom u Beogradu. Ulaz na projekcije je slobodan.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh