I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • agencija dane
Kultura

Projekcija filma „Groznica Ferante“ u Gradskoj narodnoj biblioteci

Projekcija filma „Groznica Ferante“ održaće se u  petak, 23.novembra od 19 časova, na Dečjem odeljenju Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

Zahvaljujući Distributerskoj kući „Five Stars“, Italijanskom institutu za kulturu u Beogradu i izdavačkoj kući „Booka“, publika će imati priliku da uživa u dokumentarcu koji je inspirisan globalnim književnim fenomenom, romanima i detaljima iz života misteriozne književnice Elene Ferrante. Scene iz Eleninih romana na stvarnim lokacijama, arhivski snimci i fotografije, kao i animacije, kroz 74 minuta filma nastoje da odgonetnu „zagonetku Ferante“.

Ovaj dokumentarac je priča o ludilu nazvanom Ferante, osobi koju književni kritičari sa raznih strana sveta smatraju najznačajnijim savremenim italijanskim piscem čije su knjige prodate u preko 5 miliona primeraka, kao i fenomenu istih.  Zahvajujući megapopularnosti Napuljske tetralogije i misterioznom identitetu autorke, Ferante je postala globalna literarna senzacija. Magazin Time proglasio ju je za jednu od 100 najuticajnijih osoba na svetu, a njena izdanja grozničavo se očekuju u knjižarama širom sveta.

Fordomanija
  • Divider

  • Divider
Na vrh