I love Zrenjanin portal

  • Nexe
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Programi Kulturnog centra Zrenjanina tokom marta

Tokom marta Kulturni centar Zrenjanina priređuje sledeće programe.

Predstava za decu „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“

Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa pozorištem „Nevid teatar“ (Nevid Teater) iz Banjaluke organizuje besplatnu dečju predstavu „Princeza Zlatka u kraljevstvu boja“. Predstava će biti izvedena u Velikoj sali Kulturnog centra u četvrtak, 4. marta sa početkom u 18 časova. Poštujući sve propisane epidemilološke mere maksimalan broj posetilaca na predstavi je 150.


Priča govori o princezi Zlatki, princezi vila i vilenjaka iz Žutog kraljevstva, koja oplemenjuje svoj život upoznajući kraljevstva raznih boja, te na taj način razara predrasude svoga oca, Kralja Žutka, i prikazuje deci da je svet obogaćen raznolikostima ujedno bogatiji i sadržajniji svet. Autor predstave je Marko Dukić.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

 

Pozorišna komedija “Šta me snađe”

U četvrtak, 18. marta u Kulturnom centru Zrenjanina biće izvedena pozorišna komedija “Šta me snađe”. U glavnoj ulozi je Anđelka Prpić. Predstava počinje u 19 časova.

Šarmantna Anđelka, u ovoj predstavi igra Jovanku Joku Jakovljević, bankarku staru 32 godine. U predstavi, Anđelka je jedna mlada žena koja gradi karijeru onim što ima u surovom korporativnom svetu. Sasvim slučajno se našla pred dilemom: čast i bračna vernost ili uspon u karijeri? Takvu dilemu ne može da razreši sama: čitava vojska likova joj u tome pomaže stvarajući još veću konfuziju, a direktorov sin samo što nije ušao u njenu sobu… Ovaj je svet skrojen tako naopako, da izgleda da je svaka žena bar jednom naletela na svog Harvija Vajnstajna.

Tekst za ovu odličnu komediju je napisao Nebojša Romčević, a režiju je uradio poznati glumac i režiser Branko Đurić Đuro. Predstava je nastala u produkciji beogradske producentske kuće GMR.

Karte su u prodaji na biletarnici Kulturnog centra, svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 1000 dinara.

Ciklus „Filmska lektira“

U okviru filmskog programa Kulturni centar Zrenjanina i u toku marta nastavlja sa organizovanjem ciklusa „Filmska lektira“. Na programu su filmski klasici koji baveći se određenim tematikama, primenjujući za to vreme nove filmske efekte, načine snimanja, uključujući i rad na scenarijima, režiji i produkciji ostavljaju trag u sedmoj umetnosti i utiču na nastanak kasnijih filmskih ostvarenja…

Projekcije su svake srede i četvrtka od 19h u Maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan. Raspored projekcija je sledeći:

Sreda, 3. i četvrtak, 4. mart
Film: “Voajer”/Peeping Tom (1960, Velika Britanija, 101’)

Filmsko ostavarenje režisera Majkla Pauvela (Michaela Powella) danas je poznato kao jedno od najuticajnijih ostvarenja u žanru trilera i horora, iako je u vreme premijere bio predmet žestokih kritika. Kako se navodi, reč je o zastrašujućoj filmskoj priči o serijskom ubici koji snima poslednje trenutke života svojih žrtava…U filmu igraju: Carl Boehm, Moira Shearer, Anna Massey i dr.

Sreda, 10. i četvrtak, 11. mart
Film: “Ubiti pticu rugalicu”/To Kill a Mockingbird (1962, SAD, 129’)

Filmski klasik iz 1962. godine u režiji Roberta Muligana (Robert Mulligan). Film je adaptacija istoimene knjige autorke Harper Li (Harper Lee) u kojoj glavne uloge tumače Gregori Pek, Mary Badham i Phillip Alford dok se u debitantskoj ulozi pojavljuje Robert Duval (Robert Duvall). Film je nominovan za osam oskara a dobio je tri: za scenario, glavnu mušku ulogu (Gregory Peck) i scenografiju. U sinopsisima filma najčešće se navodi da je prikazana priča o poštenju, pravdi i borbi za prava crnaca u Alabami ranih tridesetih godina XX veka. Ovaj filmski klasik odlikuje odlična gluma i filmska priča koja govori o malim ljudima koji zahvaljujući svojim postupcima postaju veliki…

Sreda, 17. i četvrtak, 18. mart
Film: “Lažljivac Bili”/Billy Liar (1963, Velika Britanija, 98’)

Britanska crno bela komedija urađena je u režiji Džona Šlezingera (John Schlesinger). Film je bio nominovan za šest BAFTA nagrada a na osnovu njegovih filmskih karakteristika grupisan je u oblast britanskog Novog talasa. Film je adaptacija istoimenog romana i pozorišnog komada. Glavnu ulogu tumači Tom Kortni (Tom Courtenay)…Filmska naracija se “vrti” oko mladog pogrebnika koji maštajućio o nekom drugom načinu života nalazi se na granici svom imaginarnog sveta, mešajući laž i stvarnost…

Sreda 24.  i četvrtak, 25. mart
Film: “Persona”/Persona (1966, Švedska, 84’)

Scenario i režiju za ovu psihološku dramu koja u sebi sadrži i elemente (psihološkog) horora potpisuje čuveni Ingmar Bergman. Glavne uloge tumače Bibi Anderson (Bibi Andersson) i Liv Ulman (Liv Ullmann). Film se bavi tematikom bolesti, psihičkih poremećaja, smrti i traganja za identitetom. Doživeo je mnogo filmskih kritika a većina ga smatra i jednim od najvećih filmskih ostvarenja. Film je uticao na mnoge kasnije reditelje poput Roberta Altmana i Dejvida Linča. Pored kontraverznih tema film odlikuju i mnogi tehnički noviteti gde se eksperimentisalo sa specijalnim efektima i kadrovima…

Sreda, 31. i četvrtak, 1. april
Film: “Planeta majmuna”/Planet of the Apes (1968, SAD, 112’)

Naučnofantastični film sminljen je u režiji Franklin J. Schaffner a urađen je prema istoimenom romanu Pjera Bula. Godine 1969. nominovan je za dva Oskara, za najbolju muziku i kostime. Uloge tumače: Čarlton Heston (Charlton Heston), Rodi Makdaul (Roddy McDowall), Kim Hanter (Kim Hunter), Moris Evans (Maurice Evans) i dr. Prvi je u filmskoj industriji koji je pratilo niz gadžeta, reklamnih majici i sl. vezanih za ovu filmsku priču…

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh