I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Programi Kulturnog centra Zrenjanina do 25. februara

Programi Kulturnog centra Zrenjanina do 25. februara.

Dečiji program Kulturnog centra
– Onlajn radionice
U subotu, 20. februara na programu je radionica “Zastupam sebe, poštujem tebe”, koja se bavi asertivnom komunikacijom a vodiće je Siniša Garčev. U nastavku programa održaće se još dve radionice: “Persu kutak za zdrav trenutak” i “Iron – sportski izazov”. Radionice počinju u 10 h na FB stranici Kulturnog centra.

– U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR – ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na e-mail: nikoleta@kczr.org

– Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, “Persu marketi” i prodavnica sportske opreme i rekvizita “Iron”.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

 

– Tribina:„Pandemija i teorije zavere“

Tribina na temu „Pandemija i teorije zavere“ biće održana u utorak, 23. februara u Maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 sati. Na tribini govore: dr Tomislav Stevanović, pedijatar i Miroslav Samardžić, politikolog.

 – Pozorišna predstava „Ljubav do groba“

Pozorišna predstava „Ljubav do groba“ biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 23. februara u 19h. Njen poznati glumački trio čine: Snežana Savić, Miodrag Pavlov i Marina Vodeničar. Urađena je u režiji Vladimira Lazića a po tekstu Miodraga Ilića. U predstavi se govori o sukobu generacija stvaranih u potpuno drugačijim okolnostima, jedne sa jasnim vrednostima a druge „rijaliti“ okrenute isključivo materijalnom svetu i brzoj zaradi. Navodi se da je reč o melodrami sa komičnim elementima gde se stvarnost opisuje na osnovu postojećeg generacijskog jaza između starijeg bračnog para, penzionisanih cirkuskih igrača i novopridošle komšinice pripadnice tzv. „rijaliti“ generacije. Bračni par pokušava da opstane u cirkusu novog doba noseći u sebi deo gorčine i ironije kroz misao – „Dok sam ja sanjao budućnost, drugi su razgrabili stvarnost“…

Karte su u prodaji na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina po ceni od 1000 dinara. Radno vreme biletarnice je svakog radnog dana od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Dodatne informacije o prodaji karata potražite na: 023/566-712 i 063/562783.

Podsetnik
Za predstavu je ograničen broj karata-prodajnih mesta.
– Program se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19.
– Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, ograničen broj prisutne publike, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance. Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedenih mera prilikom dolaska u Kulturni centar Zrenjanina.

Filmski  program

U okviru filmskog programa Kulturni centar u toku februara organizuje ciklus – „Filmska lektira“. Projekcije su svake srede i četvrtka od 19h u Maloj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan. Raspored projekcija u narednom periodu je sledeći:

– sreda, 24. i četvrtak  25. februar
FILM: “Grofica iz Hong Konga”/A Countess from Hong Kong (1967, Engleska-USA, 120’)
Rediteljsko delo Čarli Čaplina sa Sofijom Loren i Marlon Brandom u glavnim ulogama u žanru romantične komedije o ruskoj grofici koja je na brodu slepi putnik sa čvrstom namerom odlaska u Ameriku u novi život. Tokom plovidbe skriva se u apartmanu – kabini američkog diplomate-milionera. Čarli Čaplin je napisao i scenario i muziku za ovu komediju, ujedno u jednoj od manjih uloga poslednji put je i igrao u filmu…

U toku je izložba Mihaila Đurovke „Programiranje osećaja u boji“
Do 3. marta u Kulturnom centru Zrenjanina možete pogledati izložbu Mihala Đurovke – „Programiranje osećaja u boji“. Izložba sadrži oko 40 slika različitih formata rađenih tehnikom – ulje na platnu.
Mihal Đurovka je rođen 4. oktobra 1972. godine u Novom Sadu. Slikarstvo je diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, u klasi profesora Halila Tikveše i Jovana Rakidžića. Član je likovnih udruženja – SULUV i ULUS. Izlagao na 31 samostalnoj i 99 kolektivnih izložbi u zemljii i nostranstvu. Na 15. Bijenalu slovačkih likovnih umetnika u Srbiji dobio je Nagradu Karola Miloslava Lehotskog za samostalnu izložbu Šume i ravnice organizovanoj u Ženevi. Njegova dela se nalaze u galerijskim i privatnim zbirkama u Srbiji, Hrvatskoj, Crnoj Gori, Italiji, Slovačkoj i Švajcarskoj. Zaposlen je u OŠ “Ljudovit Štur” u Kisačui i u OŠ “Milica Stojadinović Srpkinja” u Vrdniku. Živi i stvara u Kisaču.

Organizator zadržava pravo izmene programa.

Programe KC možete pratiti putem FB stranice, sajta –
www.kczr.org kao i preko  YouTube kanala

Prijatelj Kulturnog centra Zrenjanina
Trgovinski lanac PerSu

Podsetnik
– Programi se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19.

– Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, ograničen broj prisutne publike, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance. Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedenih mera prilikom dolaska u Kulturni centar Zrenjanina.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh