I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Program Kulturnog centra za novembar: Koncerti, tribine, filmovi, izložbe

SREDA, 1. I ČETVRTAK, 2. NOVEMBAR

FILM „TAMARA“
U sredu, 1. i četvrtak, 2. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma/ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Tamara“. Ulaz je besplatan. Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.
Sažetak TAMARA (Francuska, 2016, 100′, komedija)
Režija: Aleksandar Kastanjeti
Igraju: Eloiz Marten, Silvi Testid, Siril Gei
Tamara je devojčica od 15 godina koja ima velike komplekse zbog svoje kilaže. Da bi se oslobodila loše etikete koju je dobila od svojih vršnjaka u srednjoj školi, ona odlučuje da uzme stvar u svoje ruke. Opkladiće se sa najboljom drugaricom da će izaći sa prvim dečkom koji prođe pored vrata učionice. Igrom slučaja, izabranik će biti Dijego, najzgodniji dečko u školi i Tamara već vidi šansu da će da uspeti u svojoj nameri….

PETAK, 3. NOVEMBAR

KONCERT KLASIČNE GITARE
U petak, 3. novembra u Narodnom muzeju Zrenjanin biće održan Koncert klasične gitare/ Koncert gitariste – Branka Barnića. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.
PROGRAM KONCERTA
Heitor Villa Lobos (1887-1959) – Preludio No 1.
Johann Sebastian Bach (1685-1750) – Prelude, Fugue and Allegro in D major, BWV 998
Dionisio Aguado (1784-1849) – Introduction and Rondo Briliante Op. 2, No 2
Isaac Albeniz (1860-1909) – Cadiz
Francisco Tarrega (1852-1909) – Capricho Arabe
Roland Dyens (1955-2016) – Saudade No3
Django Reinhardt (1910-1953) – Nuages, arr. R. Dyens

PONEDELjAK, 6. NOVEMBAR

POZORIŠNA PREDSTAVA «TMUŠA:TAKO MI SRCA» – AMATERSKOG POZORIŠTA DOMA KULTURE – PRIJEPOLjE
Pozorišna predstava „Tmuša: Tako mi srca“, Amaterskog pozorišta Doma kulture iz Prijepolja, biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u ponedeljak, 6. novembra sa početkom u 20 časova. Predstava je rađena je po tekstu Snežane Gnjidić, u režiji Sunčice Milosavljevića. Ulaz je besplatan.
U izradi dramskog teksta korišćeni su delovi iz autorskog opusa Vladislava Veselinovića Tmuše. Tmuša je bio prijepoljski književnik koji je živeo u Srbiji (Prijepolju), Crnoj Gori (Pljevljima), Makedoniji (Skoplju) i Bosni i Hercegovini (Sarajevu) gde je i penzionisan sa priznatim svojstvom književnika. Bio je među najizvođenijim piscima na amaterskim scenama, od Hrvatske do Makedonije. Predstava govori o njegovom životu ali i ozajedništvu dva naroda, srba i bošnjaka-muslimana. Ali i o Jugoslaviji i o jugoslavenstvu, kao društvenom i istorijskom kontekstu od kraja 18. do polovine 20. veka.

UTORAK, 7. NOVEMBAR

TRIBINA
U utorak, 7. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina – „Oktobarska revolucija 1917. – sto godina posle“. Govore: dr Maja Solar – filozof, Ivan Radenković – master filozofije i dr Todor Kuljić – sociolog. Moderator je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

SREDA, 8. I ČETVRTAK, 9. NOVEMBAR

FILM: „POLINA ŽIVI ZA PLES“
U sredu, 8. i četvrtak, 9. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma/ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Polina živi za ples“. Ulaz je besplatan. Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.
Sažetak „POLINA ŽIVI ZA PLES“ (Francuska, 2016, 108′, komedija/drama)
Režija: Valeri Miler, Angelin Preljocaj
Rusija devedesetih godina. Trenirana strogoćom i zahtevnim radom profesora Bojinskog, Polina je igračica klasičnog baleta koja od ranog detinjstva mnogo obećava. Dok se priprema da učestvuje na prestižnom boljšojskom baletu, prisustvovaće predstavi savremenog plesa koji će je duboko dodirnuti

PETAK, 10. NOVEMBAR

KONCERT ALEKSANDRE RADOVIĆ
Koncert Aleksandre Radović održaće se na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u petak, 10. novembra. Pevačica, pop-diva sa velikim brojem muzičkih hitova uz tačno definisan i prepoznatljiv zvuk i vokal predstaviće zrenjaninskoj publici muzičke numere sa najnovijeg albuma i izvesti poznate i uvek rado slušane hitove sa predhodnih CD izdanja. Koncert počinje u 20 časova. Cena ulaznice je 1000 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

PETAK, 10. NOVEMBAR

IZLOŽBA FOTO KLUBA CD13
Godišnja izložba Foto kluba CD13 biće otvorena u petak, 10. novembra u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Svečano otvaranje zakazano je za 19 časova.

SREDA, 15. I ČETVRTAK, 16. NOVEMBAR

FILM: „POLOŽI MATURU PEVAJUĆI“
U sredu, 15. i četvrtak, 16. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma/ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Položi maturu pevajući“. Ulaz je besplatan. Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.
Sažetak POLOŽI MATURU PEVAJUĆI (Francuska, 203, 82′, dokumentarni)
Režija: David Andre
Prvo pevaj na sav glas je film koji govori o burnoj priči grupe prijatelja iz Bulonj na moru, gradu koji je teško pogođen krizom. Njihova godina prepuna je snova i razočarenja a pesme koje će izmisliti ovi tinejdžeri iz radničkih porodica i srednje klase, pretvaraju stvarnost u poeziju, smeh i emocije.

ČETVRTAK, 16. NOVEMBAR

KONCERT ANSAMBLA „KOLO“
Nacionalni ansambl „Kolo“ – Ansambl narodnih igara i pesama Srbije, nastupiće na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u četvrtak, 16. novembra. Nacionalnom ansambl – „Kolo“ se bavi očuvanjem narodne kulture kroz igru i pesmu uz visoku umetničku interpretaciju sa izuzetnim scenskim nastupom. U stvaranju umetničkog repertoara učestvovali su naši najeminentniji koreografi, kompozitori, kao i mnogobrojni stručni saradnici (etnomuzikolozi, etnolozi, baletski umetnci) koji su izgradili prepoznatljiv umetnički stil, izražen pre svega u raznolikosti scenskih i muzičkih oblika. Više od šezdeset vrhunskih umetnika, igrača koji su istovremeno i pevači, kao i petnaest muzičara, prezentuju raznovrsnu i bogatu srpsku tradicionalnu muziku i muziku, nacionalnih zajednica, sa naših prostora. Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od ponedeljka – 30. oktobra, svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 400 a za organizovane posete 250 dinara.

PETAK, 17. NOVEMBAR

KONCERT POVODOM OBELEŽAVANjA PRAZNIKA GRADA – KONCERT ANSAMBLA „SERBOPLOV“
Povodom obeležavanja Praznika grada u petak, 17. novembra u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održan koncert Ansambla „Serboplov“. Koncert počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan. Pokrovitelj koncerta je Grad Zrenjanin. Muzički izraz ovog ansambla temelji se na zvuku srpske građanske muzike devetnaestog i prve polovine dvadesetog veka. Osnovna forma «Serboplova» je KOLO – izvorno, gradsko, ili novijeg tipa, obogaćeno autorskim kompozicijama tradicionalnog stila

SREDA, 22. I ČETVRTAK, 23. NOVEMBAR

FILM: „VIDETI SVET“
U sredu, 15. i četvrtak, 16. novembra u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina od 20 časova u okviru Dana francuskog filma/ciklusa: „Udahni život“ prikazuje se film: „Videti svet“. Ulaz je besplatan. Ciklus filmova emituje se u organizaciji Francuskog instituta u Srbiji i Kulturnog centra Zrenjanina.
Sažetak VIDETI SVET (Francuska, 2016, 102′, drama)
Režija: Delfin Kulen, Mirijel Kulen
Dve mlade devojke u vojnoj službi, Oror i Marin, vraćaju se iz Avganistana. Sa svojom vojnom jedinicom provešće tri dana na Kipru u hotelu sa pet zvezdica, među turistima na odmoru, radi onoga što vojska naziva dekompresiona komora: pomoći ćemo im da „zaborave rat“. Međutim, nije tako lako osloboditi se nasilja… Posle filma „17 devojaka“ ovo je drugi film sestara Kulen koji je ušao selekciju filmskog festivala u Kanu 2016. godine.

PETAK, 24. NOVEMBAR

PREDAVANjE O ZDRAVLjU
U petak, 24. novembra u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 18 časova biće održano predavanje na temu – „Put za savršeno zdravlje“. Predavač je Prim. dr med. Boro M. Vujasin. Ulaz je slobodan.

PETAK, 24. NOVEMBAR

PREZENTACIJA BEOGRADSKE INTERNACIONALNE NEDELjE ARHITEKTURE /BINA/
U petak, 24. novembra u Kulturnom centru Zrenjanina biće održana prezentacija Beogradske internacionalne nedelje arhitekture. U okviru programa otvoriće se izložba – „Male utopije“ i održati tribina o načinima i mogućnostima društvenog aktivizma i podsticanju građanske inicijative u prostornom planiranju i kreiranju urbanističkih planova. Program počinje u 19 časova.

IZLOŽBA: MALE UTOPIJE – Italijanska arhitektura trećeg milenijuma između istorije, istraživanja i inovacije/EXHIBITION: SMALL UTOPIAS – Italian architecture of the third millennium between history, research and innovation
Kustos: Pipo Ćora, Rim
Organizatori zrenjaninskog događaja su: Muzej MAXXI, Rim; Italijanski institut za kulturu, Beograd, BINA; Društvo arhitekata Zrenjanin i Kulturni centar Zrenjanina.
Izložba predstavlja dela deset italijanskih timova arhitekata.

SUBOTA, 25. NOVEMBAR

STAND UP VEČE – NIKOLE ĐURIČKA „SVE ŠTO STE ODUVEK HTELI DA ZNATE O DžONIJU A NIKADA NISTE SMELI DA PITATE“
„Sve što ste oduvek hteli da znate o Džoniju a nikada niste smeli da pitate“ – Stand up veče – Nikole Đurička – biće održano u subotu, 25. novembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Nastup počinje u 20 časova. Karte će se prodavati na biletarnici Kulturnog centra po ceni od 700 dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh