I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Program Kulturnog centra – predstave, tribine, izložbe, kviz

Sreda 22. i četvrtak 23. april

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN – CIKLUS: LICA AFRIČKOG FILMA

U sredu, 22. i četvrtak, 23. aprila u okviru Francuskog filmskog karavana/Ciklusa – “Lica afričkog filma” od 20h u maloj sali Kulturnog centra emitovaće se film: “Min Je” (2009, 174’, Mali). Režija Soulejman Sise. Uloge Sokona Gaku, Asan Kujate, Salif Samake. ”Min Je” je porodična priča. Radi se o buržoarskom paru iz Bamaka. U ovom domu postoje stalne tenzije. Mimi, umorna od poligamije I bračne rutine, želi da napusti Isu. Ona ima ljubavnika, Abu. Kako će se razvijati odnosi ovo troje preljubnika čija je svakodnevica sada još više zakomlikovana…Ulaz na projekcije je besplatan. Ciklus “Lica afričkog filma” prikazuje se u saradnji sa Francuskim institutom u Srbiji.

Petak 24. april

VELIKO FINALE SUPERSU KVIZA

Veliko finale – nadmetanje najuspešnijih učesnika  SUPERSU KVIZA  biće održano u petak, 24. aprila u Kulturnom centru Zrenjanina u 17 časova. Najuspešnije ekipe osnovnih škola Zrenjanina i naseljenih mesta nadmetaće  se u znanju iz opšte kulture i obrazovanja. Pobednici će osvojiti vredne nagrade. Kviz je otvoren za javnost.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
PerSu marketi

IZLOŽBA – “VELELEPNOST INDIJSKE ARHITEKTURE” – HRAMOVI, TVRĐAVE I PALATE

Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Indijskom Ambasadom u Beogradu u petak, 24. aprila predstaviće zrenjaninskoj publici izložbenu postavku pod nazivom: “Velelepnost indijske arhitekture”.  Izložbenu postavku čine fotografije na kojima su dokumentovane slavne graditeljske tekovine Indije od praistorijskog doba pa sve do kraja prvog milenijuma nove ere – kroz njene hramove, tvrđave i palate. Svečano otvaranje je zakazano za 19h u izložbenom holu Kulturnog centra Zrenjanina.

indijska-arhitektura

PREDAVANJE  – “OZDRAVLJENJE OD RAKA, PROMENOM STILA ŽIVOTA”

U petak, 24. aprila u maloj sali Kulturnog centra biće održano predavanje na temu: “Ozdravljenje od raka, promenom stila života”. Predavanje počinje u 19h. Koordinator predavanja je Prim. dr Boro M. Vujasin.

Subota 25. april

KONCERT ŽENE MIRONOSICE

Koncert duhovne i svetovne muzike – povodom XIII horske slave Crkvenog pevačkog društva “Žene mironosice”, uz učešće horova iz Pančeva, Kovina i Zrenjanina, biće održan u subotu, 25. aprila na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 18.30h. Ulaz je besplatan.

Utorak 28. april

BALETSKA PREDSTAVA „FROZEN“

Baletska predstava za decu „Frozen“ sa elementima mjuzikla u režiji Aleksandre Tot a u izvođenju dece – članova baletskog studija „Stage“ biće odigrana na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u utorak, 28. aprila u 18 časova. Urađena je u produkciji baletskog studija „Stage“. Baletska predstava „Frozen“ putem igre uvodi nas u svet večite borbe, ljubavi i snage emocija. Adaptacija je poznatog i  istoimenog  Diznijevog animiranog filma. Cena ulaznice: 150,00 dinara.

Utorak 28. april

TRIBINA

Tribina „Kontraverze oko autonomije Vojvodine u XX veku“ biće održana u utorak, 28. aprila. Uvodničar je dr Slobodan Bjelica, istoričar. Moderator je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina.

Sreda 29. april

POZORIŠNA PREDSTAVA “ART”

Komedija “Art” francuske književnice Jasmine Reze, kultno delo savremenog dramskog stvaralaštva, prvi put je izvedeno 1994. godine u Parizu i odmah je nagrađeno Molijerovom nagradom. Od tada je prevedeno i iscenirano širom sveta na više od trideset jezika. To je priča o tri prijatelja, čije prijateljstvo dolazi u sumnju onog trenutka kada jedan od njih, za veliku sumu novca, kupi obično belo platno i u njemu prepozna remek delo likovne umetnosti. Ovo je svojevrsna rošomonijada o rasturanju drugarstva kroz tipične situacije koje dugogodišnje prijatelje mogu da snađu. Predstava “Art” biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 29. aprila u 20 časova. Igraju: Milan Lane Gutović, Nebojša Dugalić i Miljan Prljeta. Cena: 600 dinara – pojedinačna prodaja i 500 dinara – đaci, student i sindikalne organizacije. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina od 15. aprila – svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20h.

predstava-art

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh