I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Program Kulturnog centra: Predstava „Prah“, izložba „Novi svetski poredak“, dečiji program

CIKLUS „FILMSKA LEKTIRA“

U okviru ciklusa “Filmska lektira” 31. marta i 1. aprila emitovaće se naučnofantastični film „Planeta majmuna“.
Projekcija počinje u 19h u Velikoj sali Kulturnog centra. Ulaz je besplatan.

IZLOŽBA „NOVI SVETSKI POREDAK“ ANE CVEJIĆ
od 1. do 21. aprila

Izložba „Novi svetski poredak“ likovne umetnice Ane Cvejić biće otvorena u zrenjaninskom Kulturnom centru OD 1. DO 21. APRILA publici će se predstaviti 15 radova nastalih od 2017. do 2019. godine. U ovoj seriji crteža – slika, urađenih kombinovanom tehnikom u velikom formatu sa provokativnim imenom postavke, autorka je želela da prepozna savremna značenja i pokuša da dešifruje emocije modernog čoveka u vremenu tehnološke, birokratske i holivudizovane realnosti. Kako se navodi, njena postavka je satiričan prikaz u vremenu u kojem stvara, a koje nije naklonjeno pravom, iskrenom i prirodnom. Otvaranje izložbe zakazano je za četvrtak, 1. april u 12h na Fejsbuk strani Kulturnog centra Zrenjanina kroz autorsko vođenje kroz izložbu.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

DEČJI PROGRAM

Svake subote u 10 časova na FB stranici Kulturnog centra održava se onlajn dečji program sa osnovnim ciljem sagledavanja velikog broja pitanja i pružanja odgovora kroz niz praktičnih saveta koji su važni za razvoj deteta i pomažu roditeljima u njihovom odrastanju. Radionice su kreativne i edukativne i pored vežbanja niza komunikativnih veština pružaju i mnoga saznanja iz svih oblasti života i istorije grada.

U subotu, 3. APRILA na programu je NTC radionica „Slikovni prikaz pesme i duple asocijacije. Radionicu će voditi Tea Topić. U nastavku programa održaće se i radionice „Persu kutak za zdrav trenutak“ i „Iron sportski izazov“.
U toku trajanja elektronskog dečjeg programa predviđeno je da neki od učesnika, prateći onlajn program KCZR ukoliko žele, snime svoj video zapis na osnovu datih uputstava i učestvuju u nagradnoj igri u kojoj najuspešnije učesnike očekuju vredne nagrade. Video prilozi šalju se na email: nikoleta@kczr.org Pokrovitelji programa su: Grad Zrenjanin, „Persu marketi“ i prodavnica sportske opreme i rekvizita „Iron“.

POZORIŠNA PREDSTAVA „PRAH“

Pozorišna predstava „Prah“ urađena po drami Đerđa Špira (jednog od najpoznatijih savremenih mađarskih pisaca) a u adaptaciji i režiji Veljka Mićunovića biće izvedena na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 3. APRILA u 19h. Uloge tumače: Nataša Ninković i Zoran Cvijanović. Ulaznice se prodaju svakog radnog dana na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova po ceni od 1000 dinara.

Poznati glumački tandem igra sredovečni bračni par koji živi skromno sve do trenutka kada suprug dobija na lutriji. Umesto sreće zbog dobitka supružnici osećaju užas pred životnim iskustvom koje donosi bogatstvo.
Za predstavu je ograničen broj karata – prodajnih mesta.

DANI ITALIJANSKOG FILMA

U Kulturnom centru Zrenjanina. u toku aprila, na programu je ciklus “Dani italijanskog filma”. Četiri žanrovski različita ostvarenja: istorijski film “Mi smo dobrovoljci”, drama ”Tajne tajne”, komedija “Kloni me se” i biografski film “Leopardi”, prema predviđenom rasporedu projekcija svake srede i četvrtka prikazivaće se u Velikoj sali od 19h. Ulaz na projekcije je besplatan.
Program organizuje Kulturni centar Zrenjanina u saradnji sa Italijanskim institutom za kulturu (Istituto Italiano di Cultura) u Beogradu.
U sredu, 7. i četvrtak, 8. aprila na programu je film “Mi smo dobrovoljci”.

Podsetnik

Programi se organizuju poštujući sve propisane i predviđene mere zaštite zbog prisustva virusa Covid-19.
Obavezno je nošenje maski u svim zatvorenim i otvorenim prostorima prilikom organizacije programa, ograničen broj prisutne publike, propisana dezinfekcija i držanje fizičke distance. Unapred Vam se zahvaljujemo na poštovanju navedenih mera prilikom dolaska u Kulturni centar Zrenjanina.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh