I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Program Kulturnog centra – „Državni posao“, film „Zaspanka za vojnike“, izložbe i tribine

subota 10. i nedelja 11. novembar

NOVI FILMSKI HIT – „ZASPANKA ZA VOJNIKE“

Najnovije domaće filmsko ostvarenje “Zaspanka za vojnike” (2018, 121’), biće prikazan u Kulturnom centru Zrenjanina u terminima od 18 i 20 časova. Cena ulaznice je 250 dinara. Film je režirao Predrag Antonijević a igraju Ljubomir Bandović, Marko Vasiljević, Vuk Jovanović , Marko Jovanović i dr.

U ovoj priči o hrabrosti i prijateljstvu, lik potporučnika Aleksandra čija se sudbina saznaje na kraju, pokazaće i zašto je srpska vojska uprkos svim nedaćama uspevala da iznese tolike vojne poduhvate, jer je jedan čovek, poručnik, nadređeni svesno žrtvovao svoj život, pre toga ugled i čast, da bi spasao bar jednog svog vojnika.“

UTORAK, 13. NOVEMBAR

TRIBINA

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Tribina – „Prisajedinjenje Vojvodine Srbiji 1918.“ biće održana u utorak, 13. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govore: dr Branislava Kostić, prof. dr Miroslav Ilić i dr Milivoj Bešlin. Tribina počinje u 19 časova.

CIKLUS IZRAELSKOG FILMA
U okviru filmskog programa Kulturnog centra Zrenjanina u saradnji sa Ambasadom Izraela u Srbiji svake srede i četvrtka, u novembru, u Maloj sali Kulturnog centra prikazuje se Ciklus izraelskog filma. Filmovi se emituju od 20 časova. Ulaz na projekcije je besplatan.

Sreda, 14. novembar

FILM: „MR GAGA“

Režija: Tomer Heymann (Izrael, Švedska, Nemačka, Holandija, 2015, 100`)

Ohad Naharin, umetnički direktor plesne trupe „Batševa“, smatra se za jednog od najznačajnijih svetskih koreografa. Susrevši ga na prelomnoj tački ličnog života, ovaj živahan i pronicljiv dokumentarac predstaviće vam čoveka sa snažnim umetničkim integritetom i izuzetnom vizijom.  Sniman tokom osam godina, ovaj film režisera Tomera Hejmana kombinuje intimne snimke proba sa obimnim, do sada neobjavljenim arhivskim materijalom i plesnim scenama od kojih zastaje dah. Ova  priča o umetničkom geniju  koji je redefinisao jezik modernog plesa garantovano će vas naterati da i sami zacupkate.

Četvrtak, 15. novembar

FILM: „OTAC“

Režija i scenario: Meni Yaish (Izrael, Francuska, 2016, drama, 105’) Uloge: Moris Cohen, Rotem Zissman-Cohen, Alon Dahan

Ovadia Rahmim radi kao obezbeđenje u noćnim klubovima Tel Aviva i važi za najjačeg i najsurovijeg. On i njegova žena Rahel duže od pet godina pokušavaju da dobiju dete. Sitni kriminalac Šalom mu nudi posao uterivača dugova, uz veliku zaradu. Za Ovadiju je to prilika da sakupi novac za skupo, privatno lečenje za svoju suprugu. U trenutku kada Rahel ostaje u drugom stanju, on rešava da prestane da radi za Šaloma, ali on ga želi za najvažniji zadatak. Za misiju zbog koje Ovadia treba da izneveri svoje najbolje priijatelje. Sada je došao trenutak da plati cenu toga što je postao otac.

Sreda, 21. novembar

FILM: “DIVNO KRALJEVSTVO PAPE ALAEVA”

Režija: Tal Barda, Noam Pinchas (Izrael, 2016, 74’)

Upoznajte tadžikistanski odgovor na porodicu Džekson. Sa svojih gotovo 80 godina, Alo ’Papa’ Alaev “čeličnim dairama” čvrsto vlada svojim proslavljenim muzičkim klanom. Sva deca i unučad koju ima žive u zajedničkoj kući u Tel Avivu. Sva osim jednog. Njegova ćerka jedinica, Ada, izabrala je sopstveni put u životu, greh koji joj otac nikada neće
oprostiti. Dok se generacije sukobljavaju oko novih muzičkih pravaca, suprotstavljajući lične interese Papinim poznim godinama, porodični šou mora da se nastavi – ali ko će da bude vođa benda? Upakovan u žestok tribalni saundtrak, drama i zvuci bubnjeva čuju se uz svaki uveseljavajući dijalog u ovoj grandioznoj porodičnoj sagi.

Četvrtak, 22. novembar

FILM: PERSONNEL AFAIRS

Režija: Maha Haj (Izrael, 2016, drama, 90’) Uloge: Sanaa Shawahdeh, Mahmoud Shawahdeh, Doraid Liddawi, Hanan Hillo, Ziad Bakri, Amer Hlehel, Maisa Abd Elhadi, Jihan Dermelkonian

U Nazaretu, stariji bračni par živi sumornim, jednoličnim ritmom svakodnevice. Sa druge strane granice, u Ramali, njihov sin Tarek živi životom večitog neženje, a njihova ćerka, koja svakog časa treba da se porodi, živi sa suprugom koji iznenada dobija ulogu na filmu, i njegovom senilnom majkom… Između kontrolnih punktova i snova, frivolnosti i politike, neki žele da odu, drugi bi da ostanu, ali na svima je da reše lične probleme.

PETAK, 16. NOVEMBAR

PROMOCIJA KNJIGE „PREDATORI“ NINE LALIĆ-JANKOV

Promocija romana „Predatori“ Nine Lalić Jankov biće održana u petak, 16. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova. Pored autorke na promociji govori i Radovan Vlahović – urednik i recenzent izdanja i Senka Vlahović koja je uradila dizajn korica romana. O svom prvom romanu autorka kaže da je namenjen srednjim generacijama, ali može biti veoma poučan i za mlade, koji suviše vremena provode na društvenim mrežama i sve više se otuđuju od ljudi u realnom svetu. Izdavač romana je Banatski kulturni centar.

SUBOTA, 17. NOVEMBAR

FILM: „GRANDE PUNTO“

Film „Grande punto“ prikazuje se u Maloj Sali Kulturnog centra Zrenjanina u subotu, 17. novembra. Projekcija počinje u 20 časova. Ulaz je besplatan.

U gradu u kom, preko medija, vlada vlasnik lokalne televizije Dragan Zloković-Zli, zabranjene su knjige i kultura. Misteriozna naručiteljka – Senka, angažuje tri privatna detektiva da svrgnu Zlokovića sa medijske vlasti. Preko večitih studenata, uličnog dilera knjiga i proročice (osnovnoškolske folkotekarke), detektivi pronalaze umetnike u podzemnim hodnicima i mole ih za pomoć…

SUBOTA, 17. NOVEMBAR

NOĆ POZORIŠTA – PREDSTAVA „KROMPIRKO“

U okviru manifestacije „Noć pozorišta“ na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina sa početkom u 20 časova u subotu, 17. novembra biće izvedena pozorišna predstava dramskog studija CEKOM – „Krompirko“. Ulaz je besplatan.

UTORAK, 20. NOVEMBAR

Tribina – „Janoš Panji – graditelj Velikog Bečkereka“ biće održana u utorak, 20. novembra u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Govori: Bojan Kojičić – istoričar umetnosti. Tribina počinje u 19 časova.

UTORAK, 20. NOVEMBAR

PREDSTAVA – „JAMI DISTRIKT“

U utorak, 20. novembra na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina biće izvedena pozorišna predstava Jami distrikt – projekat Nacija. Predstava je urađena u režiji Kokana Mladenovića a po tekstu Minje Bogavac. Glume: Isidora Simijonović, Jelena Graovac i Nina Nešković. Muziku izvodi grupa Vrooom: Jamal al Kiswani, Marko Grubić i Nemanja Dragaš. Naratorka je Danica Grubački.

Predstava počinje u 20 časova.

JAMI DISTRIKT je pozorišna predstava koja problematizuje pitanja nacije i nacionalnih država, u hi-tech svetu 21. veka. Polazeći od činjenice da je nacija konstrukt i pojam izmišljen u 19. veku, ova predstava postavlja pitanje: kako je devetnaestovekovnom izumu pošlo za rukom da izgleda kao da je bio tu od uvek? Da li su nam, u eri interneta, veštačke inteligencije i savremene medicine, još uvek potrebne stare, “dobre” nacije? Šta će smeniti nacije i nacionalne države? I ko je gori: nacije ili korporacije?

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice: 600 i 700 dinara.

SREDA, 21. NOVEMBAR

OBELEŽAVANJE JUBILEJA ZAVODA ZA KULTURU NACIONALNIH MANJINA – OTVARANJE IZLOŽBE „SLIKOM ZAJEDNO“

Izložba „Slikom zajedno“ biće otvorena u malom salonu Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 21. novembra u 19 časova. Zavod za kulturu nacionalnih manjina: mađara, slovaka, rumuna, rusina i hrvata ovom postavkom obeležava deset godina delovanja u oblasti profesionalnog bavljenja kulturom, naukom i umetnošću. U okviru izložbe predstaviće se radovi šest umetnika koji deluju na sceni savremene vizuelne umetnosti. Pored Subotice, Novog Sada i Sente i zrenjaninska publika će imati priliku da pogleda deo umetničkog opusa Alene Klaćik, Darjana Hardija, Lee Vidaković, Marije Rakočević Cvijanov, Valentine Broštean i Dejvija Nađa Abonjija. Izložbena postavka otvorena je do 28. novembra.

PETAK, 30. NOVEMBAR

PREDSTAVA „DRŽAVNI POSAO – VELIKA REFORMA“

„Državni posao“ u novoj „epizodi“ – predstavi „Velika reforma“ u petak, 30. novembra naći će se pred zrenjaninskom publikom na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanina. Predstavu je režirao Petar Jovanović a njeni autori su: Dimitrije Banjac, Nikola Škorić i Dejan Ćirjaković. Duhoviti glumački trio razmatra mogućnosti državnih promena i uvodi nas u svet domaće parodije. Predstava počinje u 20 časova.

Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20
časova. Cena karte je 1000 dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh