I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Program Kulturnog centra do 8. marta

UTORAK, 27. FEBRUAR:

TRIBINA O KARDIOVASKULARNIM BOLESTIMA

Tribina pod nazivom Kardiovaskularne bolesti – šta možemo da učinimo sami?”  biće održana u utorak, 27. februara u maloj sali Kulturnog centra sa početkom u 19 časova. Uvodničar je specijalista internista i kardiolog dr Miroslav Radović, vlasnik i direktor privatne poliklinike „Radović“, a moderator tribine je Miroslav Samardžić.

SREDA, 28. FEBRUAR:

VOJVOĐANSKI BRASS FESTIVAL

12.Vojvođanski Brass festival biće održan u sredu, 28. februara u Kulturnom centru Zrenjanin. Festival počinje u 16 časova. Na festivalu će učestvovati učenici limenih duvačkih odseka iz svih vojvođanskih muzičkih škola i studenti Akademije muzičke umetnosti u Novom Sadu. Na programu su dela Mocarta, Betovena, Čajkovskog, Bartoka i drugih autora, kao i kompozicije popularne evergin muzike, džez standardi i starogradske muzike. Ulaz je besplatan.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

SREDA, 28. FEBRUAR I ČETVRTAK, 1. MART:

CIKLUS FILMOVA „ZLOČIN SE NE ISPLATI” /„DUBOKI SAN“

U sredu, 28. februara i četvrtak, 1. marta  u okviru Ciklusa filmova „Zločin se ne isplati“, prikazuje se film: „Duboki san“/The Big Sleep (1946). Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.

Reč je o američkom filmu koji je režirao Hauard Hoks. Film je zasnovan na istoimenom romanu Rejmonda Čendlera. Glavne uloge: Hemfri Bogart i Loren Bekol. Film i roman, po kojem je nastao, se smatraju klasicima žanra.

PETAK, 2. MART:

SMOTRA RECITATORA

U petak, 2. marta u Kulturnom centru biće održana Opštinska smotra recitatora. Na smotri će nastupiti učenici osnovnih i srednjih škola grada Zrenjanin. Od 10 časova nastupaju/recituju deca srednjeg, osnovnoškolskog uzrasta od petog do osmog razreda. Od 14 časova nastupaju recitatori mlađeg osnovnoškolskog uzrasta od prvog do četvrtog razreda, a od 17 časova nastupaju recitatori starijeg uzrasta – srednjoškolci.

 SUBOTA, 3. MART:

KONCERT KULTURNO UMETNIČKOG DRUŠTVA „PIONIR“

Koncert KUD „Pionir“ biće održan na velikoj sceni Kulturnog centra u subotu, 3. marta sa početkom u 19 časova. Cena ulaznice je 250 dinara.

UTORAK, 6. MART:

TRIBINA

U utorak, 6. marta u 19 časova u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanin biće održana tribina – „Istorija Mužlje“. Uvodničar je mr Halai Zoltan, istoričar u penziji, a moderator je Miroslav Samardžić.

KONCERT ŽELJKA VASIĆA

Na velikoj sceni Kulturnog centra Zrenjanin biće održan koncert Željka Vasića. Pop pevač poznatog vokala i dopadljivih muzičkih ritmova predstaviće se zrenjaninskoj publici. Reč je o mnjegovoj novoj koncertnoj turneji/unplugged turneji – „Da pređemo na ti“, koju započinje u Zrenjaninu. Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 800 dinara.

SREDA, 7. MART I ČETVRTAK, 8. MART:

FRANCUSKI FILMSKI KARAVAN CIKLUS – “OMAŽ CEZARIMA”

Film: “Sizan” (FRA, 2012, 94’)

Dvadeset  pet  godina  jedne krhke mlade žene (Sizan). Njen otac i mlađa sestra brinu za nju. Njihova porodična ljubav jača  je  od svega.  Nakon majčine smrti,  dve devojke  je odgajio otac. Kada  je napunila sedamnaest godina, Sizan je postala majka i njen otac i sestra čine sve kako bi joj pomogli.  Sizan se potom zaljubljuje u delinkventa Žilijena. Ona napušta svoju porodicu kako bi pošla za njim u Marsej i završava u zatvoru. Kada biva oslobođena, ona  saznaje  da je njen sin poslat u hraniteljsku porodicu…

Film će biti emitovan u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanin u sredu, 7. i četvrtak, 8. marta od 20 časova. Ulaz je slobodan. Ciklus filmova prikazuje se u saradnji sa Francuskim institutom za kulturu.

IZLOŽBA RADOVA NEVENE PAVLOVIĆ – „CRTEŽI“

Izložba radova Nevene Pavlović – „Crteži“ otvorena je do 8. marta u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanin.

Radovi koje se predstavljaju zrenjaninskoj publici urađeni su u tehnici olovke u boji i grafita na papiru. Crteže Nevene Pavlović, dr um. Jelena Šalinić Terzić označava kao crteže koji plene pažnju specifičnim likovnim rafinmanom i kontrolisanom ekspresijom, odajući autora koji likovni proces doživljava kao autentični pohod u prostor beline, uvek nov i drugačiji. U igri posmatranja, koja nije lišena specifične „opojnosti“, crtač hrabro, ali i oprezno prihvata sve izazove i rizike, jer „… samo je u igri to rizikovanje slobodno.“  Gradi i razgrađuje tkivo lika portretisanog bića vođen nekom unutarnjom logikom i osećajem za meru. Stvara crtež kao svedočanstvo o gledanom i viđenom, kao delo koje je znak u vremenu, i putokaz prema sebi.

 

SUBOTA, 17. MART

PREDSTAVA “BOJA ŠTEKA”

Najnovija  komedija produkcijske kuće FaVI – “Boja šteka” biće izvedena u Kulturnom centru Zrenjanina u subotu, 17. marta sa početkom u 20 časova. Predstava je urađena u režiji Slavenka Saletovića a po tekstu Miroljuba Nedovića Rikija. Igraju: Petar Strugar, Uroš Jovčić i Đorđe Stojković. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra Zrenjanina svakog radnog dana i subotom od 10 do 12 i od 18 do 20 časova. Cena ulaznice je 800 a za organizovane posete 700 dinara.

Trojica autsajdera, neprilagođenih u vremenu tranzicije, liberalnog kapitalizma i sistemu koji ne funkcioniše

Beki, šifrovano ime – Crveni………………………………………………………….. PETAR STRUGAR

Propali vlasnik kioska brze hrane. Student Pravnog fakulteta, tek devet godina. Živi bez igde ikoga, kao podstanar. Ne izlazi iz kladionice. Dorćolac, bivši amaterski bokser. Samozvani, ali Šef grupe.

Trle, šifrovano ime – Plavi…………………………………………………………………… UROŠ JOVČIĆ

Nastavnik Srpskog jezika, ostao bez posla kao tehnološki višak (mali fond časova). Ima ženu i dvoje dece. Beograđanin, ima o svemu žvaku – čitao negde.

Cvrle, šifrovano ime – Žuti…………………………………………………………..ĐORĐE STOJKOVIĆ

Mašinski tehničar, ostao bez posla posle privatizacije velike firme u kojoj je radio. Živi sa ženom i troje dece i taštom i svastikom. Dete provincije, zanosi u dijalekt.

Ostao bez posla posle privatizacije velike firme u kojoj je radio. Živi sa ženom i troje dece i taštom i svastikom. Dete provincije, zanosi u dijalekt. Tajkun, Šef, Gazda, Poštar, pas Rambo, Karabatić, žandarmerijski odred, komandir žandarmerijskog odreda – učestvuju, ali se ne pojavljuju… Trojica sitnih „kriminalaca“, angažovana od viših nalogodavca, da odrade jedan dobro plaćen posao… Trojica autsajdera, neprilagođenih u vremenu tranzicije, liberalnog kapitalizma i sistemu koji ne funkcioniše… gde samo politika i kriminal obezbeđuju dovoljno para za noramaln život… Ulaze u avanturu, koja će ih (čini im se) dovesti do velike količine novca… Angažovani od mnogo većih ,,igrača,,… a nevešti na poverenom zadatku… dolaze do niza nepredviđenih situacija i događaja. Hit komedija… autentičnih likova, komičnih situacija, duhovitog dijaloga… učiniće sve da vam ulepša veče i dobro nasmeje…        

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh