I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Program Kulturnog centra do 4. januara

PONEDELjAK, 25. DECEMBAR
KONCERT „TRIO APERTO“ – VEČE DOMAĆIH KOMPOZITORA
U ponedeljak, 25. decembra u Baroknoj sali Gradske kuće biće održano muzičko veče pod nazivom – „Veče domaće muzike“. Nastupa Trio „Aperto“. – Koncert počinje u 17 časova. Ulaz je besplatan.

TRIO APERTO:
Nestardandni trio „ Aperto“ započeo je sa radom krajem 2015. godine u Beogradu. Jedan od glavnih motiva za nastajanje trija je zajednički snažan afinitet za muzičkim izražavanjem kroz savremeni tonski i emocionalni slog prisutan u delima savremenih srpskih kompozitora. Arhiva i budućnost srpskog savremenog muzičkog stvaralaštva stoji na najvišoj lestvici evropskog stvaralačkog kvaliteta. Iz tog razloga želimo da muziku domaćih kompozitora približimo što širem auditorijumu. Trio „ Aperto“ želi da ostvari saradnju sa svim eminentnim kompozitorima i izvođačima naše zemlje. Tako, ovog puta, gost koncerta će nam biti proslavljena violinistkinja Madlen Stokić – Vasiljević, docent na FMU u Beogradu. Takođe, članovi trija su stalno zaposleni u Muzičkoj školi „ Mokranjac“, gde postižu značajne rezultate na polju pedagogije i u radu sa talentovanom decom kroz osnovno i srednje obrazovanje.

SREDA, 27. I ČETVRTAK, 28. DECEMBAR
CIKLUS FILMOVA HEMFRIJA BOGARTA – FILM: „BLAGO SIJERA MADRE“
U sredu, 27. i četvrtak, 28. decembra u okviru Ciklusa filmova Hemfrija Bogarta, emituje se film: „Blago Sijera Madre“/The Treasure of the Siwrra madre (1948, 126′). Režiser filma je Džon Hjuston. Pored Bogarta igraju Valter Hjuston, Tim Holt i dr. Film je zasnovan na romanu B. Travena iz 1927. U kom se dva američka pljačkaša u Meksiku pridružuju veteranu, da bi pronašli blago. Džon Hjuston je osvojio Oskara za najbolju režiju i najbolji originalni scenario a Valter Hjuston – za najbolju mušku ulogu. Film je na listi 250 najboljih filmova svih vremena. #Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.

NOVOGODIŠNjI PROGRAM – DOČEK NOVE GODINE
Gradska uprava, Kulturni centar Zrenjanina i Turistička organizacija grada pripremaju doček Nove 2018. godine u centru Zrenjanina, a naše sugrađane i njihove goste u novogodišnjoj noći zabavljaće jedan od najpopularnijih bendova na prostoru nekadašnje Jugoslavije – “Atomsko sklonište” iz Pule. Predvođeni pevačem i gitaristom Brunom Langerom, “Atomci” će na novogodišnjoj bini, koja će biti postavljena na Trgu slobode ispred Gradske kuće, nastupati od 22 časa, sve do ponoći, kada će zrenjanincima, uz vatromet, uputiti novogodišnju čestitku. Muzički program biće nastavljen i posle ponoći i vatrometa, polusatnim nastupom zrenjaninskog duvačkog „Bid Benda“, uz odabrane latino i evergrin ritmove.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

PETAK, 29. DECEMBAR
NOVOGODIŠNjI PROGRAM ZA DECU – PREDSTAVA: „ČEKAMO TE, DEDA MRAZE!“
Novogodišnji program, namenjen najmlađima, kreće u petak, 29. decembra, u 18 časova, kada u Kulturnom centru počinje velika novogodišnja predstava “Čekamo te, Deda Mraze!”. Ulaz je slobodan.

SUBOTA, 30. DECEMBAR
NOVOGODIŠNjI PROGRAM ZA DECU „GRAD OTVORENOG SRCA“
Već tradicionalna dečja novogodišnja manifestacija “Grad otvorenog srca” održaće se u centru Zrenjanina u subotu, 30. decembra, s početkom u 12 časova. Sve posetioce očekuje puno zabave, muzike i pesme, novogodišnji paketići, Deda Mrazevi i animatori, a na Trgu slobode biće postavljen i novogodišnji ringišpil – karusel. Nastupaju: Gradski dečji hor Kulturnog centra Zrenjanina, Plesni klub – Free Dance, Horić OŠ „Đura Jakšić“, „Supernova“, „Cekom“ i Deda Mrazevi.

ČETVRTAK, 4. JANUAR
NOVOGODIŠNjI KONCERT ZRENjANINSKE FILHARMONIJE
Novogodišnji koncert Zrenjaninske filharmonije biće održan u četvrtak, 4. januara u Kulturnom centru Zrenjanina. Solisti su Višnja Popov – mecosopran, solisti baleta SNP-a Milena Krkotić i Milan Ivan. Dirigent – Aleksandar Kojić. Koncert počinje u 20 časova. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra, cena ulaznice je 500 dinara.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh