I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Aviv park Zrenjanin
  • agencija dane
Kultura

Program Kulturnog centra do 20. maja

Utorak, 10. maj

TRIBINA

Tribina „Poljoprivreda u Srbiji – juče, danas, sutra“ biće održana u utorak, 10. maja u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u 19 časova. Uvodničar je Branislav Gulan, novinar i član Odbora za selo SANU. Moderator je Miroslav Samardžić.

Sreda, 11. i četvrtak, 12. maj

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
I Taxi Zrenjanin

FILMSKI FESTIVAL SLOBODNA ZONA
FILM: „OVNOVI“

U pet najboljih sa 11. Slobodne Zone, publika je izabrala i film islandskog reditelja Grimura Hakonarsona Ovnovi, crnohumornu priču o dva brata farmera koje nakon četiri decenije svađe i međusobnog ignorisanja, spaja tragična vest o bolesti posebne rase ovnova koje njihova porodica gaji generacijama. Film se emituje u sredu, 11. i četvrtak, 12. maja u maloj sali Kulturnog centra od 20 časova. Ulaz je besplatan.

Petak, 13. maj

IZLOŽBA CRTEŽI NA SLOBODI

U petak, 13. maja u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina Francuski institut i Courrier International predstaviće izložbu «Crteži na slobodi», izložbu o slobodi izražavanja onakvom kakvu tu slobodu vidi 50 karikaturista širom sveta. Otvaranje je zakazano za 19 časova.

Petak, 13. maj

POLUFINALE I FINALE SUPERSU KVIZA

Polufinale i finale SuPesrSu kviza biće održano u petak, 13. maja u velikoj sali Kulturnog centra. SuPerSu KVIZ – je takmičenje iz opšte kulture i obrazovanja namenjeno učenicima viših razreda osnovnih škola Zrenjanina i naseljenih mesta. Kviz počinje u 17 časova. Finalni krug takmičenja čine tri ekipe – pobednici svakog pojedinačnog takmičenja.
Žiri u sastavu: Rako Tomović – profesor istorije – predsednik žirija, Vesna Odadžić – profesorka biologije i Vladimir Đurić – programski direktor Kulturnog centra pratiće takmičenje i tačnost pitanja i odgovora učesnika Kviza. Svi takmičari biće nagrađeni prigodnim poklonima sponzora a pobednici će osvojiti vredne nagrade. Prijatelji SuPerSu kviza: Persu marketi, Knjižara Birooprema, Mrkšićevi salaši, Kraljeva voda, Mlekara Zott, Pekara «Zlatni Klas», Akvapark Petroland Bački Petrovac i Akvapark Jagodina.

Subota, 14. maj

OBELEŽAVANjE GODIŠNjICE AIKIDO KLUBA „TISA“

Aikido klub „Tisa“ Zrenjanin povodom dvadestogodišnjice postojanja u subotu, 14. maja sa početkom u 17.30. predstaviće svoju istoriju, postojanje kluba kao i nastanak borilačke veštine Aikido kroz izložbenu postavku i demonstraciju aikido treninga.

Sreda, 18. i četvrtak, 19. maj

FILMSKI FESTIVAL
SLOBODNA ZONA FILM: „KLUB“

Publici ćemo tokom Turneje predstaviti još jedno svetski priznato ostvarenje nove čileanske kinematografije, Klub poslednji film Pabla Laraina kontroverzne tematike. Film govori o grupi sveštenika "na pokajanju", izopštenih na priobalno naselje zbog brojnih kriminalnih dela koje su počinili – od zloupotrebe dece do trgovine novorođenčadi nevenčanih majki. Film se emituje u maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina u sredu, 18. i četvrtak, 19. maja od 20 časova. Ulaz je besplatan. Dodatne informacije o programu i rasporedu održavanja Turneje na: http://www.freezonebelgrade.org/

Petak, 20. maj

PETAR BOŽOVIĆ MONODRAMA

Dramski tekstovi Dragana Uskokovića i Matije Bećkovića objedinjeni u monodrami #Reče mi jedan čoek – Čegović – Ćeraćemo se još u izvođenju Petra Božovića predstaviće se zrenjaninskoj publici u petak, 20. maja u 20 časova na velikoj sceni Kulturnog centra. Cena ulaznice je 500 a za đake i studente 250 dinara. Karte se prodaju na biletarnici Kulturnog centra od 10 do 12 i od 18 do 20 časova.

petar-b

Foto: vijesti.me

  • Divider

  • Divider
Na vrh