I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Kultura

Program Kulturnog centra do 19. marta

IZLOŽBA FOTOGRAFIJA „ČETIRI STRANE SVETA“

Izložba fotografija “Četiri strane sveta” Smiljane Božić – vizuelne umetnice, otvorena otvorena je sinoć u holu Kulturnog centra. Izložba se sastoji iz pet segmenata i više prizora. Fotografije su nastale u poslednjih deset godina. U najuži izbor izložbene postavke su ušle najefektnije fotografije sa putovanja po Engleskoj, Rusiji, Grčkoj, Srbiji i Novom Zelandu. Želja autorke je da prikaže predele koji istovremeno imaju mnogo razlika i puno sličnosti. Smiljana Božić, živi i stvara u Beogradu. Bavi se digitalnom, klasičnom i primenjenom fotografijom i ima status slobodne umetnice.

Subota, 14. mart PREZENTACIJA „WORLD MUSIC ASOCIJACIJE SRBIJE“

Prezentacija Word music asocijacije Srbije i njihovog časopisa “Etnoumlje” biće održana u subotu, 14. marta u Baroknoj sali Skupštine grada. Početak je zakazan za 20 časova. Nakon uvodne prezentacije nastupiće zrenjaninska grupa “Istanbul night” koju čine: Roni Beraha – violončelo, Aleksandar Lipovan – gitara i Vladimir Coka Stojković – perkusije. Repertoar grupe je autorksa muzika i aranžmani sefardskih pesama. Ulaz je besplatan.

istanbul

Utorak, 17. mart TRIBINA VOJVOĐANSKO PITANJE

U utorak, 17. marta biće održana tribina pod nazivom: “Vojvođansko pitanje”. Uvodničar je Čedomir Antić, istoričar i predsednik Naprednog kluba. Modertor je Miroslav Samardžić. Tribina počinje u 19 časova.

PerSu marketi

Sreda, 18. i četvrtak 19. mart PUTUJUĆI BIOSKOP – CIKLUS NEMAČKOG FILMA

U saradnji sa Gothe-Institutom – Beograd od srede, 18 do 27. marta u Kulturnom centru Zrenjanina počinje serijal – ciklus nemačkog filma pod nazivom: “Putujući bioskop”. Svakog dana u maloj sali od 20 časova možete pogledati projekcije filmova novije nemačke produkcije. Ulaz je besplatan.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Sreda, 18. mart Film: “Almanya, dobrodošli u Nemačku” (2009/11, 95’)
Režija: Jasemin Šamdereli. Film razmatra pitanja identiteta glavnih junaka…

Četvrtak 19. mart Film: ”Ono što ostaje” (2012, 88’)
Režija: Hans-Kristijan Šmid. Dinamična porodična priča o životnim obrtima i neočekivanim situacija unutar porodičnog okrilja…

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh