I love Zrenjanin portal

  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Program Kulturnog centra: Berza gramofonskih ploča, Banatska bajka, besplatne projekcije filmova

UTORAK, 16. JUL

TRIBINA

U utorak, 16. jula u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održana tribina: “Korbinov pokušaj obnove britanskog parlamentarnog socijalizma”. Uvodno izlaganje održaće Miroslav Samardžić, politikolog. Tribina počinje u 20 časova.

FILMSKA TURNEJA – BELDOCS EHO U KULTURNOM CENTRU ZRENJANINA

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.
Fordomanija

U Kulturnom centru Zrenjanina u toku je turneja Beldocs festivala pod nazivom Beldocs eho. U okviru ovogodišnje turneje međunarodnog festivala dokumentarnog filma u Maloj sali Kulturnog centra Zrenjanina, svake srede i četvrtka zrenjaninsku publiku očekuje kvalitetan i atraktivan dokumentarni filmski program iz bogate međunarodne selekcije a publika ima mogućnost da prati recentnu produkciju dokumentarnog filma iz celog sveta. Filmovi se prikazuju od 21h. Ulaz je besplatan.

RASPORED PROJEKCIJA:

SREDA, 17. I ČETVRTAK, 18. JUL

RBG / RBG, Julie Cohen, Betsy West, SAD, 2018, 98’

https://beldocs.rs/rbg/

SREDA, 24. I ČETVRTAK, 25. JUL

Splav / The Raft, Marcus Lindeen, Švedska, Danska, SAD, Nemačka, 2018, 98’ https://beldocs.rs/splav/

U TOKU

IZLOŽBA MATIJE RAJKOVIĆA “DIGITALNE GRAFIKE”

U  Kulturnom centru Zrenjanina, u petak, 5. jula otvorena je izložba grafika likovnog umetnika Matije Rajković. Postavka je otvorena do 1. avgusta.

NEDELJA, 21. JUL – BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA

U nedelju, 21. jula na platou Kulturnog centra Zrenjanina od 10 do 14 časova biće održana BERZA GRAMOFONSKIH PLOČA (prodaja, zamena, kupovina). Informacije: 061/2952592.

PROGRAM MANIFESTACIJE BANATSKA BAJKA”

PONEDELJAK – 15. JUL – GRADSKA BAŠTA

FILMSKO VEČE UZ MUZIKU

20 h – Milica Dosković, vokalna solistkinja

21h  – Projekcija filma “Tvrđava”

Ruski istorijski spektakl “Tvrđava” (Tobol) snimljen prema motivima romana Alekseja Ivanova. Priča je smeštena u vreme reformi Petra Velikog kada je rastuća imperija žestoko menjala srednjovekovni provincijalizam u gustim polarnim šumama. U to vreme sve je ključalo kao u loncu – od ubeđenja do nacija. Istoriju azijskog dela Rusije stvarali su švedski zarobljenici, stranci, trgovci, kineski šverceri, šamani, odbegli disidenti, pravoslavni misionari… Film je snimljen u istorijskom okruženju modernog Toboljska i obiluje uzbudljivim scnama bitke, raskošnim kostimima, briljantnom glumom najvećih ruskih zvezda. Film porede sa “Igrom prestola“ gde je uspešno kombinovano više žanrova.

UTORAK – 16. JUL

VINSKO VEČE – GRADSKA BAŠTA

20h – Klub ljubitelja vina „Sveti Martin“ Mužlja , Duo“Joca i Brana“

SREDA – 17. JUL

MULTIMEDIJALNO VEČE – GRADSKA BAŠTA

20h  – Predstavljanje kulture, kulturnih sadržaja Srpske Crnje, Banatski kulturni karavan – pesnici, nastup KUD „Đerđef“ iz Zrenjanina

ČETVRTAK – 18. JUL – GRADSKA BAŠTA

DEČJI PROGRAM

17h – Sovice Mudrice – radionice

18h – CEKOM – Centar za kreativno odrastanje i multikulturalnu saradnju održaće radionicu na temu muzike  u prostoru Županijskog  parka;

21 h – Projekcija filma „Igračke iz budućnosti“/Time Toys (USA, 2016, 87’)

Sažetak:

Film. “Igračke iz budućnosti” je porodična naučno-fantastična avantura o petoro osnovnoškolaca koji nalaze kovčeg pun neverovatnih igračaka iz budućnosti. Upravo to otkriće odvešće ih u avanturu u kojoj će morati da koriste novopronađene igračke. Kako bi spasili svoj kvart ali I celi svet od “ludog genija”…..

PETAK – 19. JUL – GRADSKA BAŠTA

TAMBURAŠKO VEČE

20 h Melanački tamburaši – „Džo i drugari“

SUBOTA – 20. JUL – GRADSKA BAŠTA

VEČE UZ EVERGRIN MUZIKU

20 h – „Bid bend“ Gagić i prijatelji

NEDELJA – 21. JUL – GRADSKA BAŠTA

“AKTIVNI ZRENJANIN”

20 h – Jogom do zdravlja- Pozdrav suncu, Aleksandra Vujinović, instruktorka joge

PONEDELJAK – 22. JUL- GRADSKA BAŠTA

FILMSKO VEČE UZ MUZIKU

20 h – Milica Dosković, vokalna solistkinja

21 h Projekcija filma : „Torba puna sećanja“

SADRŽAJ:

Pariz je okupiran. Nacistička pretnja nadvila se nad Evropom. Dva brata prisiljena su da napuste oca i krenu u nepoznato. Život im zavisi od jedne laži. Nikome ne smeju priznati ko su. Prvi put posle legendarnog “Dnevnika Ane Frank” svetska publika ima priliku da u ekranizaciji na 30 jezika prevedenog biografskog romana “Torba puna sećanja” poznatog francuskog pisca Žozefa Žofoa, sagleda Drugi svetski rat očima deteta. Potresna životna priča autora, utkana prvo u književno delo, a zatim i u istoimeni film čija je premijera u Francuskoj bila 18. januara, na snažan i emotivno sugestivan način dočarava nam putešestvije dva brata Jevrejina, Morisa i Žozefa. Poslati iz rodnog Pariza sa 5.000 franaka u džepu, morali su sami, uz brojne domišljatosti, lukavosti i inteligentne dosetke, da savladaju nadmoćnijeg okrutnog nacističkog okupatora i dokopaju se slobode. I pri tome nikada nikome ne prizanju da su Jevreji. Ta velika laž jedina je istina koja ih je delila od smrti.

UTORAK – 23. JUL – GRADSKA BAŠTA

VINSKO VEČE

20 h –  Vinoteka Milorad Popović Zrenjanin , Duo „Joca i Brana“

SREDA – 24. JUL – GRADSKA BAŠTA

MULTIMEDIJALNO VEČE

20 h – Koncert i predstava RiKaTaKa new Balkan rhythm – Novi Sad

ČETVRTAK – 25. JUL – GRADSKA BAŠTA

DEČJI PROGRAM

18 h – Dečiji centar “Smaljli” – radionica:  “Zdravo dete od glave do pete”. Na radionici najmlađi će imati priliku da nauče i savladaju osnovna znanja iz oblasti prve pomoći odnosno šta treba deca da urade ako se raseku, opeku … Nakon radionice sve posetioce očekuje i velika dečja žurka…

21 h – Film: “Espen u svetu planinskog kralja”/Askeladden – I Dovregubbens hall (NOR, 2017,134’) Dečji igrani film

KARAVAN BANATSKE BAJKE

SUBOTA, 20. JUL – FARKAŽDIN

Karavan „Banatske bajke“ gostovaće u Farkaždinu u subotu 20. jula u okviru slave sela. Ovo je peto po redu naseljeno mesto koje zahvaljujući angažovanju Kulturnog centra Zrenjanina, Turističke organizacije i IP Media 023 a uz podršku Grada Zrenjanina organizovano obilaze gosti i učesnici kulturno-umetničkog i zabavnog programa. Ovoga puta će sve početi u 20h u centru sela obraćanjem domaćina i organizatora manifestacije a potom će nastupiti KUD-ovi “ Banatski biseri“ iz Frakaždina i Gik Banat „Pionir“ iz Zrenjanina, Ženski i dečiji crkveni hor „Sveti Arhangel Mihailo“ iz Zrenjanina, Grupa „Stop rock“ iz Farkaždina, pesnik Perica Markov i Zlatomir Bokinac, istoričar.

AFTER  VEČERI  BANATSKE BAJKE

MUZIČKE VEČERI I DRUŽENJA NA PREVLACI KOD MUZEJA PIVA I GRADSKE PIVNICE

(UTORAK, PETAK I SUBOTA od 22h)

Svi program su besplatni. U slučaju lošeg vremena, kiše, vremenskih nepogoda i nepredviđenih vremenskih okolnosti, program će se po dogovoru i potrebi organizovati u zatvorenom prostoru, u prostoru Barokne sale Gradske kuće ili u Kulturnom centru Zrenjanina. Organizator zadržava pravo izmene programa.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh