I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Kuća zdravlja
Kultura

Priznanje „Kulturni obrazac“ kustosu Narodnog muzeja – Oliveri Skoko

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević uručio priznanje „Kulturni obrazac“ ustanovama i pojedincima za „posvećeni rad na korist naše kulture“. Među dobitnicima ovog priznanja je i Olivera Skoko, viši kustos u Narodnom muzeju Zrenjanin.

„Jedno simbolično, ali iskreno hvala dobilo je formu priznanja pod nazivom „Kulturni obrazac“ i možemo zaista reći da ove ustanove i pregaoci mogu da budu „kulturni obrazac“ u svojim delatnostima na širokom polju kulture“, rekao je Vukosavljević. On je dodao da se na diplomi nalazi citat Slobodana Jovanovića: „Kultura daje onaj ugled i onu moralnu nadmoćnost koja, takoreći, neosetno i ne nailazeći na otpor, pobeđuje“.

Olivera Skoko u Narodnom muzeju Zrenjanin radi kao viši kustos-istoričar umetnosti, vodeći Zbirku likovnih umetnosti. Autor je više izložbi, kataloga i projekata koji su dobili podršku Ministarstva kulture i informisanja. Ove godine je posebno zapažena bila izložba “Dakle, Vi ste taj Uroš Predić?”, kojom je zrenjaninski muzej obeležio 160 godina od rođenja velikog slikara. Nakon uspešnog predstavljanja u Zrenjaninu, usledilo je gostovanje u Galeriji Srpske akademije nauka i umetnosti u Beogradu. Za nešto manje od mesec dana, koliko je izložba trajala, videlo ju je preko 46000 posetilaca, što je svrstava u jednu od najposećenijih postavki u ovom prostoru.

PerSu marketi
Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam sve vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh