I love Zrenjanin portal

  • AD POLET
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Priznanja stručne javnosti za izložbe Savremene galerije

Nagradu za najbolju autorsku izložbu savremene likovne umetnosti u 2013. godini, Društvo istoričara Srbije dodelilo je Sanji Kojić Mladenov autorki prošlogodišnje izložbe „Flux likvida“ održane u okviru 10. Bijenala akvarela u organizaciji Savremene galerije Zrenjanin.

Nagrađena autorka, likovni kritičar Sava Stepanov i kustoskinje Savremene galerije Sunčica Lambić Fenjčev i Slavica Popov, obratili su se danas medijima.

Suncica L.F.,Sanja Kojic M., Sava S.i Slavica P. - Press

Sunčica Lambić Fenjčev, Sanja Kojić Mladenov, Sava Stepanov i Slavica Popov

I Taxi Zrenjanin

– Nagrada Društva istoričara potvrda je da su rad i program Galerije zapaženi i van lokalne zajednice, rečeno je tokom konferencije.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Izložba Flux likvida bila je postavljena u salonu Narodnog muzeja od 14. oktobra do 8 . novembra, i kako je rečeno na današnjoj konferenciji, ona je bila „odgovor Sanje Kojić Mladenov na poziv Savremene galerije Zrenjanin da se jubilarno 10. Bijenale akvarela posveti definisanju onih principa umetničkog delovanja u širem dijapazonu medija koji bi se mogli izvesti iz logike koju rad u tehnici akvarela nameće“.

Nagradjeni rad - Bijenale

Nagrađeni rad 10. Bijenala akvarela

– Ovo je jedna od retkih prilika u kojoj možemo da kažemo da centar, odnosno stručna javnost u Beogradu, ipak obraća pažnju na ono što se dešava na lokalnoj sceni, rekla je Sunčica Lambić Fenjčev, istoričarka umetnosti i kustoskinja Savremene galerije.

Pored izložbe „Flux likvida“, pažnju stručne javnosti van našeg grada privukle su još tri izložbe realizovane u zrenjaninskoj Galeriji tokom prošle godine – „Sećanje na Zdravka Mandića“, „Foto/super/hiperrealizam u Vojovodini“ i „Možemo li voleti što ne poznajemo?“

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh