I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • Univer export
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Prijave na konkurs za književnu nagradu „Stevan Sremac“ do 10. juna

Mesna zajednica Elemir i Banatski kulturni centar u okviru kulturne manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ raspisali su konkurs za književnu nagradu „Stevan Sremac“, za dela humorističko-satiričkog žanra. U izbor ulaze proza, poezija i aforizmi.

-Obim svakog ostvarenja kojim se konkuriše za nagradu ne sme prevazići više od 12 strana teksta (slova veličine 10pt) kod proze, dok se poetska ostvarenja, sem pojedinačnog naslova, mogu slati i u ciklusu do deset pesama. Broj aforizama je ograničen na obim od deset strana, kaže u ime Banatskog kulturnog centra Senka Vlahović.


Radovi moraju biti neobjavljeni, potpisani imenom i prezimenom autora sa naznačenim podacioma o adresi i broju telefona autora. Pravo učešća imaju svi autori iz zemlje i inostranstva, a ponovo mogu učestvovati i autori nagrađeni na ranijim konkursima.

Rok prijema radova za konkurs je 10. jun 2019. godine. Radove slati isključivo u štampanoj formi na adresu: Mesna zajednica Elemir, ul. Žarka Zrenjanina br. 49, 23208 Elemir, sa naznakom „Za književni konkurs BAL U ELEMIRU 2019“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
PerSu marketi

Dodeljuje se ukupno tri nagrade: prva u iznosu od 50.000,00 dinara, druga u iznosu od 30.000,00 dinara i treća u iznosu od 20.000,00 dinara. Odluku o nagradama donosi žiri u sastavu: Uglješa Šajtinac, Srđan Tešin i Jelena Blanuša, a uručenje nagrada obaviće se 28. juna 2019. godine u okviru programa manifestacije „Bal u Elemiru – Sremčevi dani“ u Elemiru.

Manifestacija Bal u Elemiru – Sremčevi dani održaće se u Elemiru juna 2019.godine po četrnaesti put.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh