I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Prijateljstvo, radost i muzika – Vokalni sastavi Pannonica i Vita Brevis (VIDEO)

U predivnom ambijentu Reformatske crkve u Zrenjaninu održan je koncert na kom su nastupili Muška vokalna grupa „Pannonica“, Vokalni kvartet „Vita Brevis“ i solo Branko Barnić – gitara.

Publika koja je do poslednjeg mesta ispunila ovo zdanje sagrađeno pre tačno 130 godina uživala je u zvucima strogradske kao i dalmatinske klapske pesme, džez i pop zvukovima Luiziane s početka 20. veka kao i klasičnom zvuku gitare.

Muška vokalna grupa “Pannonica” nastala je 2020. godine kao klapa u kojoj su se okupili prijatelji radi druženja i želje za zajedničkim pevanjem. Usled proširenja repertoara Klapa je promenila ime u Muška vokalna grupa. Grupa neguje višeglasno „a kapela“ pevanje bez pratnje i izvodi aranžmane starogardskih, klapskih i tradicionalnih narodnih pesama – navodi Zorica Kozlovački dirigent i spiritus movens.

Mušku vokalnu grupu „Pannonica“ čine Milivoj Adamov – prvi tenor i solista, Goran Mišković i Zvonko Romac – drugi tenor, Milan Jokić, Robert Hodžić, Igor Bijelis, Zlatibor Stemenković – bariton, Vladimir Tomić, Aleksandar Milas, Milan Milanov – bas. Grupa se predstavila spletom starogradskih pesama: Ko je, srce, u te dirno, Što mi je milo itd. kao i tradicionalnim pesmama iz Dalmacije poput Vela Luka, Ju te san se zajubija itd. Pored Milivoja Adamova publici se predstavio i solista Mirko Jankov. Aranžmane su napisali Saša Vrabac i Mirko Jankov.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.
I Taxi Zrenjanin

Ženski vokalni kvartet “Vita Brevis” osnovan je 2018. godine, a čine ga: soprani – Tatjana Ivanica, Vilma Dutina i alti – Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački. Četiri dame dele zajedničku sklonost i ljubav prema muzici, pevanju a pre svega međusobnom prijateljstvu. Kvartet izvodi četvoroglasne, pretežno „a kapela“ kompozicije.

Koncert je okončan zajedničkim izvođenjem pesme Ruse kose curo imaš te uz srdačan i dugotrajan aplauz publike.

 

Branko Barnić je diplomirao klasičnu gitaru na Akademiji umetnosti u Novom sadu, u klasi profesora Mr. Zorana Krajišnika. Od 2013. godine usavršava se u Americi, gde najpre stiče “Perfomer” diplomu na Univerzitetu u Indijani, u klasi maestra Ernesta Bitetija a zatim master studija na Minnesota Univerzitetu u Minneapolisu, u klasi profesorke Maje Radovanlije.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh