I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

„Priče iz depoa“: Izložba retko izlaganih eksponata od 5. juna u Narodnom muzeju

U Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin u petak, 5. juna, biće otvorena izložba „Priče iz depoa“.

Izložba predstavlja prikaz odabranih predmeta iz svih odeljenja i zbirki unutar Narodnog muzeja Zrenjanin. Publici prikazuje eksponate koji su retko ili gotovo nikada izlagani i nisu uvršteni kao deo stalne postavke Muzeja. Predmeti koji su smešteni u depou, povremeno se koriste za potrebe monografskih ili tematskih izložbi, publikovanje, prigodna predavanja i kustoski istraživački rad.

Kroz nekoliko kamernih postavki predstaviće se Prirodnjačko, Arheološko, Etnološko, Istorijsko (zbirke starije, novije i istorije sporta) i Umetničko odeljenje (zbirke primenje i likovne umetnosti), kao i Zbirka stare i retke knjige, koja se čuva kao deo Specijalne muzejske biblioteke.

I Taxi Zrenjanin

– Cilj izložbe je da se predstavi celokupan rad muzejskih službi i odeljenja, i pored stalne postavke koja prezentuje najznačajnije, najreprezentativnije eksponate iz svih pomenutih oblasti zavičajnog nasleđa, publika stekne uvid i u bogate fondove koji nisu dostupni javnosti, a čuvaju se unutar muzejskih depoa. Izložba je rezultat saradnje pomenutih odeljenja, Fotografskog odeljenja, Konzervatorsko-restauratorske, Tehničke i Pedagoško-informativne službe uz tehničku podršku i saradnju informatičara. Autori izložbe su kustosi pomenutih odeljenja i službi, kažu u Narodnom muzeju.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Svečano otvaranje izložbe neće biti održano zbog mera predostrožnosti zarad sprečavanja širenja epidemije. Posetioci će moći da je pogledaju tokom leta.

Foto: Narodni muzej Zrenjanin

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh