I love Zrenjanin portal

  • Basicline
  • 3D gradjevinska kuca
  • Harmonija Zrenjanin
Kultura

Prevaranti nasmejali zrenjaninsku publiku

Stolica više tražila se sinoć u Kulturnom centru Zrenjanina na izvođenju sjajne komedije „Prevaranti“ u kojoj su uloge tumačili Milorad Mandić Manda, Ljiljana Blagojević, Kalina Kovačević i Sonja Knežević.

Ova pozorišna predstava po tekstu i režiji Vide Basare prikazala je situaciju iz tridesetih godina XX veka koja se odigrava u jednoj od banja u Srbiji, tadašnjim mondenskim odmaralištima. Zaplet komedije nastaje kada se u banji  sreće čudna družina prevaranata – muž i žena koji se predstavaljaju kao brat i sestra, i dve gospođe u najboljim godinama, grofica – udovica i njena „družbenica“. Džepareći i varajući bogatu klijentelu, oni nailaze jedni na druge.

manda3

Publika u Zrenjaninu odlično se zabavila sudeći po neprestanom smehu i apaluzima, a slična je situacija i sa glumcima.

PerSu marketi

– Kada je u pitanju zrenjaninska publika, više radili smo gotovo sve predstave, od većih do manjih formi i uvek je to bilo na obostrano zadovoljstvo. Vrlo smo zadovoljni reakcijom publike koja je slična ili jednaka kao i na drugim scenama na kojima smo izvodili „Prevarante“. Radnja predstave je smeštena u neki romantičniji period, i kada bi je radili u današnje vreme bila bi velika gužva na plaži odnosno u banji, po pitanju prevaranata, kaže u svom duhovitom stilu Manda.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Manda1

–  Utisci su fenomenalni, zaista je lepo videti punu salu i divnu reakciju publike koja ne samo što sluša i razmišlja dok je gleda nego se i grohotom smeje što je jako bitno dok mi na secni izvodimo komediju. Kada nasmejete ljude i vidite da se osmeh zadržao u sali čak i onda kada publika izađe, znate da ste napravili dobar posao,  Kalina Kovačević.

– Publika jako dobro prepoznaje ovu romantičarsku komediju koja govori o vremenu kada je sve bilo drugačije pa i prevaranti. Igrali smo dosta ovu predstavu, iako je relativno mlada, jer ima tek dva meseca, rekla je nakon silaska sa scene glumica Ljiljana Blagojević.

manda2Glumica Sonja Knežević osvrnula se na strukturu publike koja prati predstave kakva je i ona koju su

–  Mislim da u principu mlade sve više zanimaju kultura, pozorište, film, ali ne možete njima više prodati bilo šta. Jedna predstava mora biti za oko lepa, glumac mora biti poznat a film danas mora da bude bogat. Pošto su naša sredstva u kulturi jadna, onda je sve to sirotinjska zabava. Najviše volim kad dođe mladi svet i kad se smeju. Smeh produžava život i zato ja volim da igram komedije, rekla je Kneževićeva.

 

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh