I love Zrenjanin portal

  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Premijera u zrenjaninskom pozorištu – predstava „Bajka o Majušku“

Članovi ansambla Lutkarske scene Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“ iz Zrenjanina, premijerno će izvesti predstavu „Bajka o Majušku“ u četvrtak, 12.septembra u 18h.

Bajka o majusku narodno pozoriste zrenjanin

Ovu bajku za mališane najnižeg uzrasta napisao je Karel Novak. Svojevremeno ju je preveo, adaptirao i režirao pok. Srboljub Stanković Lule, kod kojeg se pored se lutke svetla i dekora, animiralo i ono najvažnije kod mališana – emocija.

Upravo po uzoru na Luleta, ansambl NP Toša Jovanović, na čelu sa Jovanom Caranom koji ju je obnovio, podiže na scenu ovaj komad za najmlađu publiku. To je izbor koji će doprineti tome, da odlazak u pozorište bude deo detinjstva, postane deo mladosti i ostane deo života.

I Taxi Zrenjanin

Kreator kostima i lutke u predstavi bio je Tihomir Mačković, dok je za izbor muzike bio zadužen Vlada Grubanov koji je bio i asistent reditelja. Izrađivač lutaka i scenografije je Tibor Farago. Majstor svetla je Robert Lacko dok je za garderobu zadužena Ester Farago. Dekorateri su Nikola Lalić i Vladimir Živin. Inspicijent i sufler je Aleksandra Šalamon.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

Ulogu Majuška nosi Senka Petrović, majušnoj publici poznata i omiljena kao Guskalica. U ulozi pripovedača, oca i kralja je maestralni Jovan Caran. Kraljicu i majku izneće Olgica Trbojević Kostić. Svirac je Aleksandar Dragar dok je uloga princeze pripala Snežani Popov.

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh