I love Zrenjanin

  • Centar Lux
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Premijera predstave za decu „Divljožder“ u NP Toša Jovanović (VIDEO)

Na velikoj sceni NP „Toša Jovanović“ premijerno je prikazana predstava za decu u režiji Jovana Carana „Divljožder ili zašto ne želim da odrastem“.

Predstava je namenjena najmlađoj publici i bavi se temom odrastanja konkretno u periodu  polaska u vrtić ili školu i načinima kako da se prevaziđe strah.

– Krenuli smo od činjenice da se današnja deca suočavaju sa nečim sa čim se suočavaju i odrasli, a to je nedostatak komunikacije i smanjena sposobnost da se uđe u komunikaciju. Time smo želeli da se pozabavimo, da im olakšamo i omogućimo da razmišljaju o polasku u vrtić i kako da razreše svoje strahove. Kada je Denis napisao tekst, napravili smo saradnju sa decom iz OŠ „Vuk Karadžić”. On im je predstavio tekst, posmatrao kako ga oni razumeju i u zavisnosti od toga kako su oni videli priču, ona je prilagođena – rekla je Tatjana Paskaš, rukovodilac Lutkarske scene NP „Toša Jovanović”.

I Taxi Zrenjanin

Pogledajte u video prilogu impresije upravo onih kojima je namenjena kao i Jovana Carana režisera, scenografa i dizajnera lutaka.

Svakoga dana objavljujemo nove video vesti i reportaže iz Zrenjanina na našem Youtube kanalu, prijavite se.

 

Prijavite se na mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl prijavi se na newsletter.
  • Divider

  • Divider
Na vrh