I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Pozorište Zrenjanin
Kultura

Premijera predstave „Sluga dvaju gospodara“ pred ministrom

Beatriče, Pantalone, Florindo, Trufaldino, Brigela, Lombardi, Rozaura, Silvio i Smeraldina osvojili su zrenjanininsku publiku predstavom „Sluga dvaju gospodara“ koja je sinoć premijerno izvedena na pozornici Narodnog pozorišta Toša Jovanović. Režiser Boris Liješević u potpunosti je preneo suštinu koju je Karlo Godoni  kroz ovo komično delo hteo da nametne.

Predstava „Sluga dvaju gospodara“ nije slučajno izvedena sinoć pred prepunom pozorišnom salom, jer je poznato da 15.oktobra zrenjaninsko pozorište proslavlja svoj dan. Ova predstava značajna je iz više razloga među kojima je njen nastanak u koprodukciji Budva grad Teatra i Srpskog narodnog pozorišta iz Novog Sada, glumačkog učešća Branimira Brstine koji je, iako Zrenjaninac, prvi put stao na daske našeg pozorišta, i sjajnoj kompoziciji koju su proslavljeni režiser Boris Liješević i scenograf Gorčin Stojanović adaptirali.

Glumačka ekipa je uigrano briljirala izvodeći jednu od najpoznatijih i najpopularnijih komedija u istoriji svetske drame i pozorišta. Liješević je nastojao da prikaže radnju koja se odvija u Veneciji u XVIII veku, pa se tako intriga ispočetka plete oko škrtog bogatog starca kojeg je maestralno odigrao Branimir Brstina, promućurne sluškinje, priglupog ali veštog sluge, naduvenih društvenih veličina… Tokom cele predstave prepliću se ljubavna žudnja i poslovni interesi koji karakterišu i današnje društvo.

Pred publikom su se, nakon sat i po sjajne glume, poklonili  – Sanja Ristić Krajnov, Branimir Brstina, Jugoslav Krajnov, Sanja Radišić, Milovan Filipović, Višnja Obradović, Dragomir Pešić, Jovan Torački i Ivan Đorđević.

PerSu marketi

Predstavi je prisustvovao i ministar kulture Bratislav Petković u društvu gradonačelnika Ivana Bošnjaka i Dubravke Bengin Bulovan, članice Gradskog veća zadužene za resor kulture. Petković je prethodno posetio Gradsku upravu gde je govorio o stanju srpske kulture, osvrnuvši se i na pozorišnu umetnost za koju, smatra da je kvalitetna i da ima puno mladih, talentovanih i još uvek neafirmisanih naraštaja koji će tek dati svoj doprinos razvoju te oblasti.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

„Sluga dvaju gospodara“ biće na redovnom repertoaru Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh