I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • Univer export
  • Ultra Caffe
Kultura

Još jedna premijera u pozorištu – „Tramvaj zvani želja“

Nakon nedavne premijere predstave „Nemam da platim i neću da platim“ na Dramskoj sceni Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“, zrenjaninska publika biće u prilici da naredne sedmice pogleda još jednu premijeru – komad Tenesi Vilijamsa „Tramvaj zvani želja“.

Režiju ovog komada potpisuje Lilijana Ivanović, a kako je ranije saopšteno iz zrenjaninskog pozorišta, glumački ansambl čine Sanja Radišić (Blanš Dibua), Jelena Kesić (Stela Kovalski), Stefan Juanin (Mič) i Daniel Kovačević (Stenli Kovalski), Milan Kovačević (doktor), Ivana Titin (Junis – glas).

Iako napisan kao scenario za film koji je prikazan davne 1951. godine, ovaj je komad izvođen i kao pozorišna predstava koja na tematskom planu korespondira sa aktuelnim društvenim stanjem. Problemi homoseksualizma, nasilja u porodici, zlostavljanja žena, alkoholizma i promiskuiteta, kao i njihovo poricanje, svedoče o duhovnoj bedi i materijalnoj nemaštini u kojoj se Srbija nalazi. Aktuelnosti komada doprinosi i atmosfera pritiska sredine koja obesmišljava sve napore onih koji ispoljavaju lepotu i duhovnost, a unesrećene osudama gura u još veći ponor.

PerSu marketi

-Zašto baš „Tramvaj zvani želja“? Zato što je ovaj tekst napisao Tenesi Vilijems, po meni, uz Čehova, najbolji dramski pisac novijeg doba. Njegove drame igrane su u pozorištima diljem sveta i sve sa izuzetno velikim uspehom i kod kritike i kod gledališta. Zato što je Tramvaj zvani želja po žanru melodrama, što kod publike uvek ima dobru prođu. Mi smo takav narod -ili se smejemo, ili plačemo, sredine nema. I zato što delo ima nekoliko odlično skrojenih glumačkih zadataka, što njihovim tumačima daje šansu da pokažu šta i koliko mogu. I najzad, a ustvari – najpre, zato što posle mnogo godina opet radim u svom gradu. Ako vam se predstava bude dopala, bićemo jako srećni svi mi koji smo na njoj radili. A ako vas ostavi ravnodušnima – možda neki drugi put, napisala je rediteljka Lilijana Ivanović u svojoj beležnici.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Premijera je zakazana za 7. mart, a predstava će biti izvedena i narednog dana, 8. marta u 20 časova.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh