I love Zrenjanin portal

  • Zr oglasi
  • 3D gradjevinska kuca
  • Ultra Caffe
Kultura

Premijera dugometražnog filma zrenjaninskog režisera Gvozdena Bosića „Iza ničeg 2“

U petak, 30. oktobra u Velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina biće održano premijerno prikazivanje dugometražnog igranog filma zrenjaninskog režisera Gvozdena Bosića „Iza ničeg 2“. Projekcija počinje u 19 časova.

Dugometražni film „Iza ničeg 2“ nastavak je prvog pilot projekta, kratkometražnog filma „Iza ničeg“, zrenjaninskog režisera Gvozdena Bosića. U produkciji „Oreol Team“-a iz Novog Sada, ovaj film predstavlja jedinstveno ostvarenje jer je rađen bez budžeta, dok oko sebe okuplja više od 90 učesnika iz različitih stvaralačkih delatnosti. Film je sniman na različitim lokacijama u Novom Sadu, Futogu, Sutjesci i Sečnju i ima i zvanje internacionalnog filma obzirom da u njemu učestvuju glumci iz Rumunije i Tajlanda, dok se radnja filma u jednom delu odvija i na rumunskum jeziku.

„Iza ničeg 2“ je kriminalistička priča koja u nekom trenutku nadilazi ovaj žanr kroz duboko emotivni i intelektualni prikaz sveta kriminala, prateći život Miladina, kojeg je kao siroče othranila siromašna Rumunka iz Srbije. On čvrsto donosi odluku da izađe iz sveta kriminala ali ga na tom putu čekaju razna iskušenja i prepreke. Radnja filma se odvija u zamišljenom gradu, a čitava priča oko promena odnosa snaga bandi koje donose haos je takođe izmišljena.

I Taxi Zrenjanin

Zrenjaninac Bosić, koji je u ovom filmu režiser, scenarista i glavni glumac, o svom ostvarenju kaže: „Kao pisac, shvatio sam da kreativnost možda mogu bolje da izrazim kroz film. Pošto snimanje filma nije lako, čekao sam priliku… da se kockice slože. U jesen 2018. odlučio sam da načinim sitne korake na filmu i započeo snimanje prvog filma, koji je bio pilot projekat. Zbog siromašne opreme i malih mogućnosti, taj kratki film je imao prilično nedorečen početak i kraj. Oseti sam potrebu da sledećim filmom pojasnim nedoumice“.

Dopunite kućni bužet, prodajte stvari koje vam ne trebaju, postavite besplatan ZR oglas već danas.

Zahvaljujući donacijama nabavljena je novija oprema i prateći elementi. Entuzijazmom sve većeg broja ljudi, Bosić za potrebe snimanja dobija na korišćenje hotelske prostore, kancelarije, proizvodne pogone, vozila, vikendice i druge objekte.

Ulaz je besplatan.

Prijavite se na našu mejling listu i besplatno jednom nedeljno stizaće Vam najvažnije vesti na mejl
  • Divider

  • Divider
Na vrh